Roast Dinner

I mellandagarna hann vi med en klassisk Roast Dinner här hemma med mina medbloggare + sambos som gäster. Roast Dinner brukar serveras hemma hos mina svärföräldrar i North Yorkshire när vi är där och innebär bland annat en god söndagsstek med ugnsrostade grönsaker och små söta yorkshire puddings. Tyvärr hann vi inte med att baka dessa men jag ska prova att göra dem på nytt framöver.

Först serverades en Bucks Fizz i soffan eftersom kocken fortfarande kämpade med alla kastruller i köket.

Middagsmenyn?

Lammstek
Potatismos med finstrimlad bacon och purjolök
Palsternack- och kålrotspuré
Ugnsrostad potatis med rosmarin
Brysselkål och morötter
Skysås med mynta

English Christmas Cake
Plumpudding med Brandy Butter
Mince Pies
Sticky Toffee Pudding

“Mint gravy” är enkelt och passar bra till lamm. Gör en skysås från steken och blanda ner några skedar myntasås innan servering. Jag har ingen aning om var man hittar färdig myntasås här hemma. Vi brukar köpa när vi är i England, men den borde inte vara helt omöjlig att få tag på här hemma, eller så gör du egen på färsk mynta.

Christmas Cake  är som en fruktkaka ungefär lika tung som ett bowlingklot. Den köptes på Vetekatten dagarna innan jul eftersom den tar flera veckor att förberedas. Svärmor var omtänksam att skicka över en lika tung plumpudding med brandy butter (kakan till höger på bilden ovan) och fina mince pies från Lewis&Cooper. Sambon bakade dessutom en underbar Sticky Toffee Pudding (kakan till vänster på bilden) . Därav en diger efterättsbuffé med engelska julkakor. Efter detta sockerchocksdrama blev jag nästan lite orolig att Fredrik Paulun skulle komma och tvångsomhänderta oss.

5 kommentarer

 1. Maria

  Det är bara en tidsfråga innan han kommer! 😉
  Allt var ju för övrigt supergott! Det trodde jag inte om det brittiska köket…

 2. Helena

  Jag kan känna den där makalösa mättnadskänslan när jag ser bilderna. Vettlöst gott, var det!

 3. Viktoria Schiöler

  Oj, jag har knappt hunnit smälta er nyårsmeny! Det ser fantastiskt ut – alltihop!

 4. lewis and cooper

  Hi,

  Thank you for listing Lewis & Cooper on your website.

  We have recently changed our domain. Please can you alter the link on your site from http://www.lewis-and-cooper.co.uk TO http://www.lewisandcooper.co.uk

  I would also be very grateful if the link copy on your site could read Lewis & Cooper Hampers

  Here is some additional information about Lewis & Cooper Hampers which you may wish to include on your website:-
  Lewis & Cooper gourmet food hampers and gift baskets are packed with fine food and wine selected from the cornucopia of delicacies in our award winning gourmet store in Northallerton, North Yorkshire. On our website you can choose from our ready made range of delicious gifts, or create your own unique and personalised hamper packed with luxury food & wine. If you can’t quite decide what you would like to put in your basket, contact our hamper team on 01609 777 700 or e-mail your requirements to hampers@lewisandcooper.co.uk and we’ll gladly create a bespoke hamper for you to suit your brief & budget.

  I would appreciate it if you could please reply to this e-mail so I know the change has been made.

  Please ensure link copy reads ‘Lewis & Cooper Christmas Hampers’.

  Kind regards,

  Lucy Gearey

  Lewis & Cooper Ltd
  01609 777 682
  http://www.lewisandcooper.co.uk

 5. Paris! » Tre tjejer i köket

  […] på en sådan dag men jag måste erkänna att jag är mer än nöjd; sambon lagade en väldigt god roast dinner som även inkluderade dumplings och stuffing med aprikoser. Dumplings kan nog översättas som […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.