Teatime

Boken “Teatime” är en bra present till en tetok. En teguide med gott om fakta och recept på tilltugg. Jag fick boken i julklapp och har än så länge lärt mig att tepåsen kom till av en ren slump när en tehandlare skulle skicka teprover till sina kunder och att just påsvarianten svarar för 40% av teförsäljningen i Sverige. Dessutom har jag blivit nyfiken på bubbletea som sägs vara den nya teflugan (och säljs på Bubbletea and friends); en tedryck som innehåller grönt eller svart te, smakarom i pulverform, mjölk och tapiocapärlor (små bollar gjorda av kassavarot).

“Teatime” är skriven som ett examensarbete och finns, vad jag vet, än så länge inte i bokhandeln. Kontakt med författarinnan kan ordnas.

6 kommentarer

 1. Elin

  Nej, nej, nej. Prova inte “nya teflugan” Bubbletea. Det är förfärligt. Påstås vara nyttigt men innehåller mest artificiella smak- och sötningsmedel. Förutom de läbbiga geléaktiga klumparna, som man ska suga upp genom ett överdimensionerat sugrör.

 2. Helena

  Prova måste jag nog göra ändå, men jag misstänker att jag kommer hålla mig till Earl Grey även i fortsättningen! =)

 3. Krokofanten

  Hej flickor,

  Ville bara önska Gott Nytt år och säga att som vanligt finns det massa intressant läsning här, med fina foton!
  Ha ett gott 2006!

 4. Kotten

  Hej,
  jag skulle gärna vilja “komma i kontakt med författarinnan”! Det låter ju som en perfekt presentbok (både åt mig själv och åt andra…).

 5. Malin

  …och jag vill också “komma i kontakt med författarinnan”, det skulle vara en suverän present till mina tesörplande vänner! 🙂

 6. Fodda

  Wow. Måste komma i handeln snart!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.