Köksklappar

Tomten kom med julklappar till köket, vilket gjorde matnörden lycklig. Små behändiga verktyg som gör matlagningen både roligare och enklare.

En mortelkula som än så länge har använts till att mortla pepparmix med. De stora kryddpepparkornen for visserligen iväg över arbetsbänken, men jag antar att de är rymningsbenägna i största allmänhet. Sprayflaskan funkar finfint och jag tror att jag kommer tycka allra mest om den när jag ska ungssteka potatisklyftor och vill att olivoljan ska fördela sig jämnt. Varken cestjärnet eller brödpenseln i silikon är invigda ännu, men det kommer. Och de nya temuggarna har redan blivit nya favoriter att dricka kvällsteet ur. Tomten visste vad som skulle gå hem!

Klappar till köket

3 kommentarer

 1. Tomten

  Du har väl hittat “fingersättningen” på kopparna?

 2. Helena

  Visst har jag hittat fingersättningen, Tomten. Jag var dessutom snabb med att lägga vantarna på den stora muggen, M får nöja sig med den lite mindre. Den är kanon att dricka te ur!

 3. Maria

  Gällande olivoljan och klyftpotatis så är mitt knep att lägga potatisklyftorna i en plastpåse, har i önskad mängd olivolja och valfria kryddor. Skaka om påsen och häll ut potatisarna på en ungsplåt med tefonpapper [sånt där flergångsbakpapper] och så in i ugnen.

  Potatisklyftorna får olja jämt fördelade runt omkring utan att de dränks i olja. :o)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.