Smaskig omelett

Sedan Tina började laga mat i rutan igen har jag sett varje program och blivit lycklig av hennes vardagstips. Enkla soppor och sånt; det passar mig perfekt på kvällen efter jobbet. I säsongens första program lagade hon en omelett på ett strutsägg (vilket motsvarade ungefär 25 hönsägg). Jag gjorde en Helenavariant på omeletten idag. Minimal arbetsinsats som resulterade i god kvällsmat.

Till en portion behövs:

3 ägg
3 msk mjölk
3 msk lätt creme fraiche
salt
peppar
purjolök
svamp (jag hade burkchampinjoner hemma… roligare svamp finns ju)

rödlök
kräftstjärtar
blandsallad (jag hade ruccola och maché)
salt
peppar
olivolja
balsamvinäger

tomater
oliver
kapris

Gör så här:

Blanda ägg, mjölk, creme fraiche, salt och peppar. Skiva purjon och svampen och stek mjuka i lite margarin. Häll över äggblandningen och låt stå på svag värme tills omeletten stelnat. Jag brukar steka på båda sidor, men det resulterar utan undantag i en kraschad omelett (trots att jag gör tallrikstricket). Hacka rödlöken och skär kräftstjärtarna i mindre bitar. Blanda och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Blanda sedan med salladen. Häll kräftstjärtssalladen över omeletten och toppa med skivad tomat, oliver och kapris.

Smaskig omelett

5 kommentarer

 1. Henrik

  Åh. Namnam. Och jag som måste göra av med kyckling imorgon!

 2. Elin

  Burkchampinjoner?! VAD gör de hemma i ditt kök?! FÖRKLARA DIG!

 3. Helena

  Haha… jag vet inte, Elin! En nödraket, kanske!?! =)

 4. lena

  YAM vad gott 😀 det där ska jag minsann ta & testa! smarrigt!

 5. Louise

  Ser jättegott ut, synd att jag inte tycker om ägg bara.. :). Champinjoner i burk är jättegoda ju, även om det inte är samma som färska.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.