Nytt äggpaket

Äggen har fått nya paket. Genomskinliga blå lådor. Så fiffigt! Numera slipper jag öppna på paketet och kontrollera att inte äggen är kraschade innan jag lägger dem i min kundkorg. Och det känns lite flashigare att ha det nya paketet i kylen än de gamla pappkartongerna. Om nu det spelar någon roll. Nåväl, det är väl det här som kallas “festliga nyheter i vardagen”…

Äggpaket

5 kommentarer

 1. Helene N

  Hur pass miljövänlig är framställningen av de där? Och återvinns de också? Är det plast och i så fall en miljövänlig sådan?
  Har inte sett sådana här i Delsbo än …

 2. Helena

  Enligt Svenska Lantägg är förpackningen tillverkad av miljövänlig plast. Och så tipsar de om att man kan koka äggen i plastförpackningen utan att de spricker och att man kan odla krasse i förpackningen när den är tom på ägg…

 3. Susanne

  I Italien, där jag just nu befinner mig, använder man sedan länge plastförpackningar till äggen. Fast här är de mer rosaskimrande.

  Och plasten återvinns.

 4. Linda

  Var finns dessa förpackningar? I affären med ägg i, eller får man köpa en sån förpackning separat och föra över sina ägg? Snyggo!

 5. Helena

  -> Linda: Man köper dem i äggaffären, förpackade och klara. Mina är köpta på Daglivs vid Fridhemsplan. Visst är de snygga!? Jag blev så förälskad att jag var tvungen att göra omelett. Så jag fick en anledning att ta fram äggpaketet! =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.