Citronette

Jag är väldigt förtjust i min senaste kokbok som jag fick i present häromdagen: Det goda livet – en bok om livskvalité med mat och vin i centrum. De flesta recepten är under 500 kcal/portion. allt verkar gott och det är generöst med roliga ideér i kokboken om hur man gör snygg mat.

Receptet på citronette i kokboken blev jättebra. Passar bra till buffébordet men framför allt är det god vardagslyx till grönsalladen!

Citronette

 • 1 st urkärnad och fint tärnad tomat
 • ca 0,5 dl strimlad basilika
 • 1 dl pressad citronsaft
 • ev 0,5-1 tsk rivet citronskal
 • 0,5 dl vatten
 • 0,5 dl olivolja
 • salt och peppar

Blanda alla ingredienser. Om du inte blandar i tomattärningarna håller sig citronetten 1-2 veckor i kylskåp.

3 kommentarer

 1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Pastasallad med kräftstjärtar och avokado

  […] var sc_project=994783; var sc_invisible=1; var sc_partition=9; var sc_security=”1789c688″;      Tre matglada vänner skriver om matlagning, restaurangbesök, kärleken till kokböcker och annat som ger livsnjutning…    Bloggen innehåller 370 inlägg och 679 kommentarer. « Citronette Sol + Sommar + Stockholm = Uteservering » […]

 2. Jordgubbar till middag » Tre tjejer i köket

  […] det en alldeles utmärkt akutlösning i sällskap av en limedressing (som var en enklare variant av den här goda citrondressingen). Sedan lite serranoskinka och rosmarinknäcke på min tallrik medan Tvååringen fyllde på med […]

 3. Lax med ugnsbakade grönsaker » Tre tjejer i köket

  […] Vinägretten är en kopia på Elins citronette. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.