Tilltugg

Sesamrostade mandlar
Ingredienser
1 påse sötmandel (200 g)
1 liten äggvita
1 tsk salt
2 msk sesamfrön

Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Lägg mandlarna i vatten i ca 5 minuter. Sila bort vattnet. Blanda äggvita, salt och sesamfrön. Vänd mandlarna i sesamblandningen. Rosta dem mitt i ugnen ca 30 minuter.

Marias anmärkning: Det var j-t svårt att få sesamfröna att sitta fast på mandlarna, jag vet inte om jag gjorde något galet. Hur som helst så blev de goda ändå och hade strykande åtgång.

Frasiga partypinnar, 14 st
Kavla ut 2 tinade smördegsplattor ca 3 cm på bredden. Pensla med uppvispat ägg. Strö över 2 dl riven lagrad ost, t ex Präst och 1 tsk hel kummin. Skär varje platta i 7 remsor, vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 225°, 7– 8 min.

Marias anmärkning: Lätt och gott att göra, vi använde parmesan istället för prästost. Det går säkert att använda vilka kryddor som helst som man gillar.

Recepten ingick i Ragazzes nyårsmeny.

2 kommentarer

  1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Ragazzes nyårsmeny 2004

    […] FördrinkChampagne, sesamrostade mandlar och frasiga partypinnarLanson Black Label […]

  2. Tips på snittar? » Tre tjejer i köket

    […] Pestosnurror, små italienare och kräftor och rom Filorullar med parmesan och rostade solroskärnor Pana con chocolate ingick i Ragazzes nyårsmeny 2006 och gjordes efter Leilas recept Smördegsstänger med pesto och ost Frasiga partypinnar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.