Dessert, hallonsorbet med basilikasirap

Hallon och basilika kanske inte låter som världens mest naturliga kombination, men det blev otroligt gott. Vi hade i mer hallon än receptet anger, jag tror vi snarare använde 500 g.

Snabbsorbet av hallon och champagne med basilikasirap, 6 port.
Ingredienser
300 g frysta hallon
1 dl champagne
1 dl sockerlag
färsk basilika

Sockerlag
2 dl socker
2 dl vatten
frön från ¼ vaniljstång
saften från en lime

Gör så här
Sockerlag
Blanda socker, vatten, vanilj och limesaft i en kastrull, låt koka ihop i ca 5 minuter. Kyl ner.

Basilikasirap
Mixa hälften av den kalla sockerlagen med ett stort knippe färsk basilika, sila och ställ kallt.

Sorbet
Mixa de frysta bären med resten av sockerlagen och champagnen. Häll upp i kylda glas och ringla basilikasirapen över. Dekorera gärna med några tinade bär. Servera genast.

Receptet ingick i Ragazzes nyårsmeny.

En kommentar

  1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Ragazzes nyårsmeny 2004

    […] DessertSnabbsorbet på hallon och champagne med basilikasirap […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.