Fira med Frankrike!

Grattis Frankrike på Nationaldagen!

Har ni bubblet på kylning? Vi firade på plats i Paris för elva år sedan tillsammans med vår förstfödda. Fortfarande påminner vi henne om att fransoserna med förtjusning kallade henne för ‘den lilla keruben’ när de kikade ner i barnvagnen. Frodigare sexmånadersbebis hade tydligen inte kommit i deras väg. Letar man i vår klippbok så finns en liten bild på oss vid Eiffeltornet som publicerades i tidningen Mama. Hjälp det var inte igår. Jag minns också en champagneflaska inköpt runt hörnet som vi hade på kylning på hotellrummet. Tanken var att sippa på den när bebisen somnat men bubblet fick vi ta med oss hem till Sverige på grund av tidsbrist. Tanken var god – men ja det var fullt upp med en bebis. Haha!

Vill du fira med fransk mat idag så har jag lite förslag från arkivet!

Börja med Lillet så klart! Min nya favorit som blandas med tonic! Pynta med jordgubbar, gurka och mynta. Eller kanske bubbel från Alexandre Bonnet.

Gillar du soppa funkar en grön creme ninon som förrätt. Kanske prova en vichyssoise. Det finns en bouillabaisse om du gräver djupt i arkivet. Glöm inte aioli! Har du tid kan du baka egna baguetter!

Pizza funkar ju alltid – italienskt tänker du men gör en med chévre och päron! Eller baka fikon med nämnda ost. Gillar du kycklinglever rekommenderar jag kycklinglevertoast med bacon och vindruvor. Biff med bearnaise funkar ju också.

Att krydda med dragon känns franskt tänker jag så den här snabba kycklingrätten med dragon och citron kan vara ett tips. Här är en annan somrig kycklingrätt utan krusiduller. Oliver får vi ju inte glömma – kanske en olivröra?

Lite ost efter maten funkar alltid. Och så behövs en riktigt chokladig chokladkaka till efterrätt!

Tryter orken för att fixa middag- gör french bread pizza! Eller handla på dig all sköns småplock på Picard vetja!

Puh! Nu kommer jag inte på något mer!

En kommentar

  1. Charlotta

    Men alltså, den där pizzan. Ska lätt göras nästa gång vi har pizzafredag. Vive la France!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.