Bearnaise – with a little help from Twitter

J och jag har länge pratat om att vi borde göra slag i saken och göra hemlagad bearnaise, men jag har fegat ur flera gånger pga rädslan för att misslyckas. I fredags bestämde J dock att nu banne mig var det dags! För att minska risken för total #fail vände jag mig till Twitter:

Tipsen var helt klart guld värda och resultatet blev lyckat. Efter det här kommer nog köpebearnaise aldrig att serveras i vårt hem igen.

Kolla - det funkade! Bearnaise!

Den här gången tog vi ingredienslistan från det här receptet och använde de goda råden jag fått på Twitter vid tillagningen. Nästa gång testar jag Jespers bearnaiserecept!

4 kommentarer

 1. Matskafferiet

  Bra tips, jag är dock alltid lika rädd när jag gör såsen för att den ska skära sig 😉

  1. Maria

   Matskafferiet: Ja jag vet inte om det var nybörjartur eller proffstipsen som gjorde att vi lyckades på första försöket! :mrgreen:

 2. Elin

  Vi har köpt färdig bearnaisesås från en lokal deli här där vi bor som vi alltid vart nöjda med, dock blev vi lite besvikna nu senast, den hade en annan smak på ett mer konstgjort sätt, vi vände på burken och såg att de numer använder just sk “såsbas” istället för smör. Trist smakmässigt. Så jag röstar helt klart ner det alternativet!

 3. Fröken Dill

  Hemlagad bea är gudagott! Jag brukar få ihop såsen, men när jag gick på gourmetmatlagningskurs för några år sedan lyckades jag såklart skära såsen när den stränga läraren stirrade på mig. Försmädligt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.