| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 07/04 2013 kl. 8:53 2 kommentarer

Amerikansk äppelpaj

Man kan ju undra om man behöver ytterligare recept på äppelpaj men den här är en fullständig bensvepare som jag måste tipsa om. Kanske är det mitt bästa äppelpajsrecept? Pajtäcket blir lite segt men med en knäckig yta när den är färdiggräddad. Väl värd att vänta på i ugnen!

AMERIKANSK ÄPPELPAJ (en normalstor pajform)

  • 5 äpplen
  • 1 tsk kanel + lite ovanpå
  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa vaniljpulver
  • 0,5 tesked salt
  • 1 ägg
  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  2. Smörj en pajformen med lite smör och lägg i äppelklyftorna. De ska täcka botten ordentligt. Strö över kanel.
  3. Smält smöret och låt svalna.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner smöret och ägget.
  5. Bred ”degen” över äppelskivorna och platta till.
  6. Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
  7. Pajen gräddas i ca 40 min i nedre delen av ugnen i 200 grader.

Servera med vaniljsås (gör Helenas vaniljsås!) eller glass. En kula Häagen-daz Dulche de leche passar fint till!

PS! I receptarkivet finns bland annat Marias smulpaj med citron och Helenas ugnsbakade äpplen med nötter och kokos om du vill ha tips på fler äppelefterätter!

Liknande inlägg:

2 svar till “Amerikansk äppelpaj”

  1. Katarina skriver:

    Äppelpajrecept kan man inte ha för många av 🙂 Mums, så gott det ser ut!

  2. Kristina skriver:

    Bra äppelpajrecept kan man aldrig få nog av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *