| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 17/01 2012 kl. 10:33 7 kommentarer

Manly beach: Hemingways

20120117-144430.jpg 20120117-144600.jpg

Hemingways på Manly beach är relativt nyöppnat men det känns ändå som om trion bakom detta guldkorn har jobbat fram en mysig restaurang med genomtänkt meny och smarta detaljer. Vad vi inte hade koll på innan var att matsalen en trappa upp enbart är öppen onsdag-lördag så vi fick finna oss i att äta middag från barmenyn. Just det faktum att allt som serverades var utomordentligt bra denna kväll gör att det känns än mer irriterande att vi missade deras ordinarie meny.

20120116-115246.jpg 20120116-115433.jpg

Saken är den att de gör väldigt sofistikerade tolkningar av fastfood. Deras pommes frites med skysås gjord på oxsvans (visst låter chips with ox tail gravy bättre?) var fantastisk. Det är alltid lite klichéartat att säga att något är det bästa man har ätit, men dessa pommes frites, toppat med nämnda skysås, är något vi kommer referera till i flera år. Gudomligt gott! Till höger ovan syns deras tolkning av fish&chips. Både fisk och potatis samsas i dessa kroketter. Riktigt riktigt bra!

20120116-120425.jpg 20120116-120619.jpg

Grillade majskolvar serverades med finriven manchego och limesmör och därefter åt vi små darlingar till hamburgare i ren perfektion. Till allt småplock drack vi fatöl från Little creatures brewery.

20120116-121837.jpg 20120116-121935.jpg

Över till efterrätterna, Även de var i detalj mycket välgjorda. Till vänster syns min jordnötsparfait med hallon, kaksmulor, brioche, sorbet och hallongelé. Med stor sorg så inser jag ju att jag knappast kommer ha vägarna förbi för att äta detta igen. Till höger en fin chokladkreation som den nyblivna sexåringen var tämligen nöjd med. Håhå, vilket toppenställe!

Liknande inlägg:

7 svar till “Manly beach: Hemingways”

  1. Hanna skriver:

    Oj, det stället vill jag med till!

  2. […] e-nummer och olika länders kokkonst. Men det är en viktig detalj som skiljer mig från mina matbloggande idoler: färdigheterna i köket! Eller snarare modet att våga försöka. Tyvärr har […]

  3. bella skriver:

    Nu har jag bokat bord på hemingways till om en vecka! ser fram emot det!

  4. bella skriver:

    Hemkommen från Australien nu. Hemingways var helt underbart! Vi åt burgarna och pommes och även några efterrätter, allting jättegott och så mysig atmosfär. Stort tack för tipset! Vädret i Manly var jättefint, soligt och lagom varmt, ungefär som svensk sommar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.