| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 22/02 2010 kl. 9:36 2 kommentarer

Makens pannkakor

Det blev en hel del pannkakor med lönnsirap till frukost på semestern och det är ju en god frukosttradition att uppehålla här hemma. Åtminstone en och annan helgmorgon. Den här pannkaksmeten som maken slängde ihop blir lite fluffigare än den vanliga smeten och blir till supergoda pannkakor!

MAKENS PANNKAKOR

  • 4 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • en liten nypa salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 msk filmjölk
  • 50 gram smör
  1. Dela upp äggvita och äggula i separata skålar. Vispa äggulorna ordentligt.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda vetemjöl, socker, salt, äggulor, mjölk och smör.
  4. Vispa äggvitorna till marängsmet och blanda ner i den andra smeten.
  5. Stek pannkakorna i smör.
  6. Go galore och servera med lönnsirap!

Mer pannkakor i matbloggsarkivet:

Liknande inlägg:

2 svar till “Makens pannkakor”

  1. Karin skriver:

    Pannkakor e något av en favorit 🙂 MEN -kan inte med dem med socker i!! Tur att det går att exkludera 😉

  2. Fruktsallad skriver:

    Pannkakor är också en favorit här, men sirap och pankakor går inte ihop i köket hos mig, då är det sylt av något slag (sylt som jag själv pressat) och socker! Ibland får man sätta det extra på tillvaron! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *