Ragazzes nyårsmeny 2006

Den här gången fick innerstadstjejerna finna sig i att komma ut till oss i Förorten för att fira nyår. Från början var ambitionerna med middagsmenyn höga men sedan kom julstök och resor emellan vilket gjorde att planeringen var lite oklar in i det sista. Planeringen sköttes via mail och med lite improvisation i köket, men eftersom vi har fått rutin på matlagningen så blev allt riktigt lyckat.

Nyårsmat

Maria var flitigast vid grytorna. Hon hade skött storhandling, förberett granité hemma, vispade i risotton och hade även gjort efterätten dagen innan tillsammans med Helena. Dessutom hade Marias sambo putsat och marinerat oxfilén i förväg.

Nyårsmat

Helena hade förberett parmesandressingen i förväg och fixade kvällens hummer.

Nyårsmat

Själv bar jag mest runt på en ynklig liten tjej som inte alls ville sova. Men jag hade i varje fall dukat och dammsugit bort granbarren!

Nyårsmat

Vi började middagen med gott bubbel. Louis Roederer blev ju en favorit på matmässan tidigare i höstas varför den fick inleda middagspysslandet.

Nyårsmat

Sedan var det dags för Pana con Chocolate. Det är små bruschettas med chilichokladcremé och flingsalt som går ganska fort att göra och är en liten annorlunda aptitretare före middagen. Lite fransk äppelcider höll oss sällskap i väntan på att middagsmaten skulle bli klar.

Vi inledde med en klassiker här i matbloggen. Tonfisk med parmesandressing serverat med sallad. Petit Chablis fick det bli i glasen till. Godare än gott!
Nyårsmat

Därefter soppan som sambon hade förberett tidigare på dagen. En fluffig vichysosoisse. Den serverades kall och garnerades med krispiga palsternackschips och finklippt gräslök.

Nyårsmat

Till soppan blev det även löjromssnittar med créme fraiche och i glasen till blev det Sancerre.

Nyårsmat

Maria hade förberett en riktigt god äppelgranité med lime som amuse innan varmrätten. En riktig tiopoängare!
Nyårsmat

Sedan var oxfilé och tomater klara i ugnen och vi gjorde en champagnerisotto med hummer som varmrätt. Risotton fick smak av citron och schalottenlök. En riktig lyxig surf&turfrätt! Till detta drack vi en riktig tuffing. Amarone Classico.

Nyårsmat

Det var nog tur att vi strök ostarna från menyn för vid det här laget så började vi bli ganska mätta.

Nyårsmat

Nu började klockan närma sig tolvslaget och det var dags för champagnebakelser med fläderfyllning. Även den här är en tiopoängare som jag varmt rekommenderar. Den fick fint sällskap av Sauternes.

Nyårsmat

Vid tolvslaget skålade vi i Rotari Brut. Sambon slängde ihop ett par irish coffee på nattkvisten och av en händelse så fanns en ask Thorntonspraliner i skafferiet. Oj vilken middag! Nu är det bara 363 dagar kvar till nästa nyår.

13 kommentarer

  1. Susanna B.

    Oj vilken tjusig menu! Allting ser verkligen fantastiskt gott ut! Själv är jag helt utmattad efter all bakning och matlagning efter julen och nyår. Nu blir det inget hemlagat på ett tag i mitt kök…

  2. SweetCatwalkCity

    Vilken härlig blogg ni har! 🙂

  3. Hanna

    Åh vilken middag!Oxfilén ser ju helt perfekt ut, härligt rosa!

  4. Oskar

    Vilken fantastisk meny! Allt låter ljuvligt. (Max, det blåa paketet på första bilden är inte alls av det märke du tror, ta det lugnt nu…).

  5. Kinna

    Låter som helt gudomlig mat. 😮

  6. anna

    …kan… inte… sluta… dregla…

  7. Emma

    Menyn ser ljuvlig ut! Kan man hyra in er när man ska ställa till med fest 😉

  8. Helena

    -> Emma: Ja, det vet du väl att man kan??? 😉 Du har ju redan provat, ju. :mrgreen:

  9. diddi

    Vilken resa för smaklökarna, va duktiga ni é! Älskar själv att laga mat och gärna att äta andras. Har länkat till er blogg, hoppas det är ok?

  10. Maria

    -> diddi: Självklart är det ok att du länkar, det blir vi bara glada för! :mrgreen:

  11. Tre tjejer i köket » Inspiration till nyårsmaten

    […] ni ett tipsinlägg likt det här från 2007 med länkar till våra nyårsmiddagar åren 2004, 2005, 2006 och lite […]

  12. Fredagsfyran, tema: Äta » Tre tjejer i köket

    […] lagat själv (eller rättare sagt ihop med Elin & Helena) är någon av nyårsmenyerna, kanske den senaste. Det finaste jag ätit ute… hmm. Svårt! Hälleflundran jag åt på Landet är i alla fall […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.