Ragazzes nyårsmeny 2006 » Tre tjejer i köket

| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 02/01 2007 kl. 18:32 13 kommentarer

Ragazzes nyårsmeny 2006

Den här gången så fick innerstadstjejerna finna sig att komma ut till oss i Förorten för att fira nyår. Från början var ambitionerna med middagsmenyn höga men sedan kom julstök och resor vilket gjorde att planeringen var lite oklar in i det sista. Planeringen sköttes via mail och med lite improvisation i köket; men eftersom vi har fått rutin på matlagningen så blev allt riktigt lyckat.

Nyårsmat

Maria var flitigast vid grytorna! Hon hade skött storhandlingen, förberett granitén hemma, vispade i risotton och hade även gjort efterätten dagen innan tillsammans med Helena. Dessutom hade Marias sambo hade putsat och marinerat oxfilén i förväg.

Nyårsmat

Helena hade förberett parmesandressingen i förväg och fixade kvällens hummer.

Nyårsmat

Själv så bar jag mest runt på en ynklig liten tjej som inte alls ville sova. Nåja, jag hade i varje fall dukat och dammsugit bort granbarren ivarje fall!

Nyårsmat

Vi började middagen med gott bubbel; Louis Roederer blev ju en favorit på matmässan tidigare i höstas så den fick inleda middagspysslandet.

Nyårsmat

Sedan var det dags för Pana con Chocolate, det är små bruschettas med chilichokladcremé och flingsalt. De går ganska fort att göra och är en liten annorlunda aptitretare före middagen. Lite fransk äppelcider höll oss sällskap iväntan på att middagsmaten skulle bli klar.

Vi inledde med en klassiker här i matbloggen; tonfisk med parmesandressing serverat med sallad. Petit Chablis fick det bli i glasen till. Godare än gott!Nyårsmat

Därefter soppan som S hade förberett tidigare på dagen, en fluffig vichysosoisse. Den serverades kall och garnerades med krispiga palsternackschips och finklippt gräslök.

Nyårsmat

Till soppan så blev det även löjromssnittar med créme fraiche och i glasen till blev det Sancerre.

Nyårsmat

Maria hade förberett en riktigt god äppelgranité med lime som amuse innan varmrätten. En riktig tiopoängare!

Nyårsmat

Sedan var oxfilén och tomaterna klara i ugnen och vi gjorde en champagnerisotto med hummer som varmrätt. Risotton fick smak av citron och schalottenlök. En riktig lyxig surf&turfrätt! Till detta drack vi en riktig tuffing; Amarone Classico.

Nyårsmat

Det var nog tur att vi strök ostarna från menyn för vid det här laget så började vi bli ganska mätta.

Nyårsmat

Nu började klockan närma sig tolvslaget och det var dags för champagnebakelser med fläderfyllning. Även den här är en tiopoängare som jag varmt kan rekommendera. Den fick fint sällskap av Sauternes.

Nyårsmat

Vid tolvslaget skålade vi i Rotari Brut. S slängde ihop några Irish Coffee på nattkvisten och av en händelse så fanns en ask Thorntonspraliner i skafferiet.

Oj vilken middag! Nu är det bara 363 dagar kvar till nästa nyår!

Liknande inlägg:

13 svar till “Ragazzes nyårsmeny 2006”

  1. Susanna B. skriver:

    Oj vilken tjusig menu! Allting ser verkligen fantastiskt gott ut! Själv är jag helt utmattad efter all bakning och matlagning efter julen och nyår. Nu blir det inget hemlagat på ett tag i mitt kök…

  2. SweetCatwalkCity skriver:

    Vilken härlig blogg ni har! 🙂

  3. Hanna skriver:

    Åh vilken middag!Oxfilén ser ju helt perfekt ut, härligt rosa!

  4. Oskar skriver:

    Vilken fantastisk meny! Allt låter ljuvligt. (Max, det blåa paketet på första bilden är inte alls av det märke du tror, ta det lugnt nu…).

  5. Kinna skriver:

    Låter som helt gudomlig mat. 😮

  6. anna skriver:

    …kan… inte… sluta… dregla…

  7. Emma skriver:

    Menyn ser ljuvlig ut! Kan man hyra in er när man ska ställa till med fest 😉

  8. Helena skriver:

    -> Emma: Ja, det vet du väl att man kan??? 😉 Du har ju redan provat, ju. :mrgreen:

  9. diddi skriver:

    Vilken resa för smaklökarna, va duktiga ni é! Älskar själv att laga mat och gärna att äta andras. Har länkat till er blogg, hoppas det är ok?

  10. Maria skriver:

    -> diddi: Självklart är det ok att du länkar, det blir vi bara glada för! :mrgreen:

  11. […] ni ett tipsinlägg likt det här från 2007 med länkar till våra nyårsmiddagar åren 2004, 2005, 2006 och lite […]

  12. […] Ragazzes nyårsmeny 2006 […]

  13. […] lagat själv (eller rättare sagt ihop med Elin & Helena) är någon av nyårsmenyerna, kanske den senaste. Det finaste jag ätit ute… hmm. Svårt! Hälleflundran jag åt på Landet är i alla fall […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.