Granité på äppelvodka

När vi planerade nyårsmenyn kom tidigt önskemålet om att ha något uppfriskande mellan förrätterna och huvudrätten. Elin mindes en sorbet med vodka och lingon som hon ätit på Lux och vi spånade vidare. Jag kom på att jag hade en flaska äppelvodka hemma och efter lite experimenterande fick jag fram ett gott resultat, gott nog att presenteras på nyårsmiddagen!

Granité på äppelvodka

Till sex amuse-portioner behöver du:
0,5 dl Smirnoff Green Apple Twist
2 dl Brämhults färskpressad äppeljuice
2 msk socker
saften av 1 lime
grönt äpple till garnering

Gör så här
Blanda ingredienserna i en kastrull och låt det koka ihop i några minuter. Häll blandningen i en vid form (jag använde en gammal glassbytta) och ställ in den i frysen. Rör om i granitén en gång i timmen så att det blir iskristaller, det tar ungefär 3 timmar för den att frysa. Skopa upp iskristallerna i glas vid servering och dekorera med en äppleklyfta.

Granité på äppelvodka ingick i Ragazzes nyårsmeny 2006.

3 kommentarer

  1. Kocken

    denna i en glassmaskin blir 100% super gooood!!!

  2. Ragazzes nyårsmeny 2006 » Tre tjejer i köket

    […] hade förberett en riktigt god äppelgranité med lime som amuse innan varmrätten. En riktig […]

  3. Buffémat i sommartider » Tre tjejer i köket

    […] t e x vit chokladpannacotta med björnbärsmousse, citronfromage (båda på bild nedan) eller en granité på äppelvodka och häll upp i snapsglas (ingen av desserterna mår bra av att stå framme någon längre stund, […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.