Saffranspasta med kräftstjärtar

Tanken var att det skulle bli kycklingpasta till middag idag. Istället blev det en snabb kräft-och-saffranspasta – för saffran får man frossa i hur mycket man vill i när det är december (speciellt när det är 2 påsar för 12:- på ica).

Jag hade tänkt att lägga till strimlad kycklingfilé i pastasåsen men istället blev det några tärnade tomater och en liten burk ananas, vilket förstås blev gott det också!

Saffranspasta med kräftstjärtar

  • 1 påse saffran
  • lite vitlök
  • smör att steka med
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 2 dl creme fraiche
  • en slatt vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • och så mycket pasta som du behöver.

Fräs saffran med pressad vitlök och lite smör. Häll i kräftstjärtarna och strax efter creme fraiche, vin och tomatpuré. Salta och peppra. Koka ihop -klart!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.