| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 03/01 2005 kl. 10:00 12 kommentarer

Ragazzes nyårsmeny 2004

Har man en matblogg, ett genuint matlagningsintresse och trevliga vänner så finns det ju absolut ingen anledning att inte slå ihop dessa faktorer för att skapa en fantastiskt god och trevlig nyårsmiddag. Jag föreslog för mina medbloggare att vi gemensamt skulle laga mat hemma hos mig och därefter startade receptjakten och mailbombningen oss emellan.

Helena och jag började förberedelserna redan på torsdagkvällen då vi gjorde i ordning hummersoppan, portvinssåsen och röran som skulle vara inuti smördegspaketen. Elin var i föräldrahemmet och hämtade rådjurssadel skjuten i den uppländska skogen, och på dagen på nyårsafton bakade jag Hjärtebröd och gjorde i ordning tilltugget till fördrinken. Resten av matlagningen påbörjades direkt efter fördrinken medan våra respektive satt i soffan och myste. Maten blev fantastiskt god och herrarna kunde knappt sluta berömma resultatet av våra vedermödor. Kanske har en ny tradition skapats, jag vill gärna tro det…

Fördrink
Champagne, sesamrostade mandlar och frasiga partypinnar
Lanson Black Label

Förrättstrio
Förrättstrio
Hummercappucchino med liten hummersallad och nöt- och parmesanrullar samt hjärtebröd
Jurassique

Varmrätt
Varmrätt
Smördegsinbakad rådjurssadel med svamp, serveras med portvinssås, tomatkompott och rostade palsternackor
Penfolds Koonunga Hill

Dessert
Dessert
Snabbsorbet på hallon och champagne med basilikasirap

Tolvslaget
Jacob’s Creek

Inspiration från Arla, Allt om mat, ICA Buffé, Mat & Vänner och Systembolaget.

Receptet till varmrätten är ursprungligen för oxfilé, men eftersom vi hade tillgång till rådjur kändes det roligare.

Liknande inlägg:

12 svar till “Ragazzes nyårsmeny 2004”

 1. Elin skriver:

  Åh. Jag vet inte vad som var godast. För allt blev ju GOTT! Men konceptet med förrättstrio var smart tycker jag och portvinsåsen kommer nog upprepas många gånger här borta. Ja å så den smarta efterätten. Suck. Kan vi inte ha nyårsmiddag snart igen?!

 2. Johanna skriver:

  Ååhå! Kör ni catering?

 3. […] Recepten ingick i Ragazzes nyårsmeny. […]

 4. […] Förrättstrio Bättre sent än aldrig brukar det heta. Jag har ju alldeles glömt bort att posta recepten på vår förrättstrio som ingick i Ragazzes nyårsmeny! Recepten räckte till 6 personer. […]

 5. […] Receptet ingick i Ragazzes nyårsmeny. […]

 6. […] Även i år firades det nya året in med matlagning i glada vänners lag hemma hos mig och J. Förväntningarna var högt ställda efter fjolårets succé, men ingen behövde vara orolig – allt smakade fantastiskt i år också! […]

 7. […] Halvtid för Helenas nyårslöften Halva 2005 har passerat idag. Det är på pricken sex månader sedan kökstjejernas nyårsmiddag; en synnerligen trevlig och god tillställning. Det är också halvtid för mina matrelaterade nyårslöften och man kan fråga sig hur det har gått egentligen. […]

 8. […] hittar ni ett tipsinlägg likt det här från 2007 med länkar till våra nyårsmiddagar åren 2004, 2005, 2006 och lite […]

 9. […] Ragazzes nyårsmeny 2004 […]

 10. […] menyer från våra nyårsmiddagar 2004, 2005 och […]

 11. […] Ragazzes nyårsmeny 2004 […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.