Glutenfritt tips: pajskal med quinoa

Jag lagar ganska sällan paj. Vilket är lite synd eftersom det är lätt att använda upp trötta rester i fyllningen. Jag lagade den här häromdagen. Med viss modifiering. Pajskalet är dock det samma och perfekt när det finns kokt quinoa i kylskåpet. Hade riven kålrot istället för rivna rödbetor. Kanske några andra trötta grönsaker revs ner i grönsaksfräset. Lade till skivad lax (den sista från julen). Minskade lite på getosten. Den blev så himla god. Skönt när alla trötta rester återuppstår i en ännu godare rätt. Och fint som lunch sista dagarna av jullovet, plus att ett par portionsbitar åkte in i frysen.

Glutenfritt pajskal med quinoa

  • 4 dl kall kokt quinoa
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 gram smör
  • 1 stort ägg
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Förbered pajskalet: blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg.
  3. Tryck ut degen i en normalstor pajform med löstagbar kant. Förgrädda i 15 minuter
  4. Fortsätt att laga pajen med valfri fyllning (tips finns här) och grädda på nytt i ca 40 minuter.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.