Ärtguacamole

När vi var på Tak häromveckan serverades bland annat en ärtguacamole som röra till wontonchips innan maten. Det var oväntat gott – och faktiskt fullt värdigt att ha istället för vanlig guacamole. Vi provade att gör en egen variant på röran häromdagen. Det blir lite som “mushy peas” goes tacos. Fick lite blandat utfall med kommentarer från barnen. Men den var betydligt godare dagen efter när den fått stå till sig i kylskåpet. Så gör den gärna i god tid så den får stå till sig. Vi hade den till wraps med lax och en massa tillbehör, men tänker att den även passar fint till fisktacos eller fiskpinnemackor.

Ärtgucamole

På ett ungefär.

  • Mixa fina gröna ärtor grovt i en skål.
  • Kläm ner lite limesaft och zest, lite hackad vitlök, lite fint hackad röd chili och gärna lite fint skuren färsk koriander.
  • Ha i en liten dutt neutral matolja, ett måste faktiskt för konsistensen. Glöm inte en nypa flingsalt och lite svartpeppar.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.