Pizzabullar

Hade ett paket färsk pizzadeg i kylskåpet som behövde användas upp. Det var den där surdegsvarianten från ICA. Ja den med gluten. Men det var bara minsta hemma (hon-som-inte-har-celiaki) så vi passade på att göra pizzabullar med den. Så goda nybakade och varma! Ajvar passar minst lika bra som tomatsås att ha som fyllning – perfekt när man har en öppen burk i kylskåpet att använda upp. I England var det förresten populärt med nybakade “pizza dough balls” med vitlökssmör som småplock när barnen var iväg på kalas. Typ de som serveras på PizzaExpress. Kanske något vi borde göra hemma nu av nostalgiskäl? Måste nog fundera vidare om det.

Pizzabullar

En receptskiss.

  • Kavla ut ett paket köpt pizzadeg på ett mjölat bord till en stor rektangel.
  • Pensla över ajvar tunt över hela degen. Strössla över torkad organo. Riv över valfri ost.
  • Rulla ihop degen på längden.
  • Skär ca 3 cm tjocka skivor och placera med snittytan upp som “bullar” på en plåt med bakplåtspapper.
  • Gräddas i ca 14-15 minuter på 225 grader. Serveras direkt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.