Veckan som gick

Helgens tema handlade om ett spontant infall om hur vi ska uppdatera köket. Några lösa tankar efter en flaska vin i fredags kväll var visst det som behövdes, och igår började etapp 1 på Projekt Köksuppdatering.  Några timmar senare hade kökets barbord flyttat plats och vi hängde på på låset till Bauhaus.

Nu väntar lite mer grått. Kanske lite grönt. Mer praktiskt förvaring. Ett par nya vitvaror. Lite mer rymligt runt vårt barbord. Samtidigt som en del ursprungliga grejer får hänga med kvar, till exempel mosaik och nuvarande skåpstommar återanvänds. Tanken är trots allt att inte krångla till det. Fast redan nu har jag nog lite huvudvärk kring hur mycket man ska anpassa sig efter gammal planlösning och materialval. Men det är som inte tänkt att göra ett “helt nytt” kök. Men också en krånglig avvägning om vad som är “tillfällig uppdatering” och “långsiktigt beslut”. Det är med lite skräckblandade tankar jag undrar vad jag kommer uppdatera om nästa söndag.

Måndag: Vet inte vad ni åt på Alla Hjärtans Dag men vi tog en macka på stående fot efter att ha ramlat hem vid åtta från Arlanda. Plus ett glas vin till och tyckte det blev alldeles utmärkt.

Tisdag: En variant på Jennie Walldens expressbulgogi. Ris. Strimlad kål med lime-och-jalapeno-dressing.  Rädisor och gurka picklad med risvinäger.  Marinerad tofu som vego. Bra rester sen senare i veckan till de som behövde äta snabbt innan träningen.

Onsdag:  Svamprisotto. Ruccolasallad.

Torsdag: Firade en 11-åring. Som önskade hämtsushi och prinsessbakelse.

Fredag: Tagliata. Sallad.

Lördag: Olika varianter på pizza. Vego för någon. Någon hade tryffelsalami och oliver. Plus en variant på tarte flambée. Citronsorbet.

Söndag:  Söndagsmiddag med kyckling, sås, gröna ärtor, svamp, bräserad savoykål och ugnsrostad potatis.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.