Rom: glutenfritt på Voglia

Det blev mycket promenerande i Rom. Hade inte orkat med en helg här med tre små och barnvagn, men nu tio år senare tar barnen lätt täten på promenaderna även när vi passerat 20000 steg. Vi hade bokat boende några minuter från spanska trappan. Bor man mitt i hjärtat av Rom är det verkligen fördelaktigt att utforska staden till fots.

Eftersom det var vårt första besök i Rom blev det så klart de klassiska stoppen som de flesta turister besöker. På lördagen sprang vi snabbt förbi Fontana de trevia, tog varvet runt Colloseum och spenderade en del tid inne i Sankt Peterskyrkan. Inget shoppande denna helg. Tror vi gick in i en enda affär?

Deras glutenfria meny!

Helgens första lunchstopp blev på Voglia.  De har “allt” på menyn med eller utan gluten. Till och med att de på eget initativ frågar när man kommer om man önskar en glutenfri meny. Så ovant men befriande.

Antipasti med glutenfri bruschetta.

Vi hann med småplock, pizzor och deras variant på foccacia som var betydligt tunnare än vad jag ätit tidigare. Trevlig och snabb service.

Deras “gluten” -variant på focaccia.
Glutenfria pizzor! Flaggorna är en påminnelse från köket att det är glutenfritt.

Vi satt ute i solen (hallå! utan jackor! i februari!)  så missade helt att kika in i restaurangen. Tjejerna rundade av med glutenfri tiramisu. Åh vilken ynnest att hitta. Helt klart en minnesvärd lunch!

Glutenfri tiramisu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.