Sempers grovmix

Det var lättare att hitta ok glutenfritt bröd i mataffären när vi bodde i England. Där och då tyckte jag att det var lite begränsat utbud men nu när vi är tillbaka i Sverige har vi redan hunnit tröttna på både Schar och Frias frysta sortiment. Znark. Är glad att ha hittat till Malvas hantverksbageri men jag är inte alltid inne i stan.

Så nu har vi tagit oss i kragen och bestämt att vi börjar baka bröd mer regelbundet. Vår Ankarsrum assistent har fått flytta fram på köksbänken och klarar större degar. Glutenfri deg är ju hopplöst utan just – eh gluten – så det blir mycket bättre med en knådande maskin på bänken.

Helgens brödbak blev med Sempers grovmix. Inget krångligt recept alls utan det som heter grova frallor på ligger på deras hemsida. Det blev 11 fluffiga frallor. Goda sådana. Så första brödreceptet på gott vanligt bröd utan gluten är därmed säkrat. Tar emot ALLA bra tips på glutenfritt mjöl för brödbak!

5 kommentarer

 1. E

  är nyfiken på hur det kom sig att ni flyttade till sverige, om du vill dela med dig!

  1. Elin

   Vet inte om det finns något exakt svar. Jobbrelaterat kanske mest bidragande, och så var det kanske ett “bra år” för skolbyte utifrån de klasser barnen skulle börja i. Men visst är det ett klurigt beslut när det är bra på två ställen?

 2. Nenne

  Jag har hittills bara provat Lailas mjölmix. Har gjort ett bröd, Hokkaido, som blev lika högt som med vanligt mjöl. Om än lite smuligare men supergott att rosta.
  Jag har även använt samma mjöl till pannkakor. Dessa blev mycket godare än vanligt, enligt dottern. Man måste då vispa med lite vätska i taget och gärna med gaffel i början för att slippa klumpar. Ska testa att göra lussekatter med detta snart. En kompis till mig använde mjölmixen till hallongrottor och är supernöjd!
  Anledningen till att vi kör glutenfritt är ingen allergi, men jag har blivit extremt känslig för gluten bara på ett halvår!

  1. Elin

   Åh hallongrottar måste vi prova! Har fått för mig att det kanske bara blir en himla massa smul av allt, men kanske värt ändå…

 3. Maria

  Hej! Vill man baka enklast möjliga som ändå blir jättegott kan jag rekommendera Sempers Oat & Quinoa bread mix. Och bästa receptet på glutenfria hallongrottor tycker jag finns på bloggen anneliesblomsterochbakverk, SÅ goda!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.