Veckans bästa

Måndagen började med planen att “de två äldsta ska plugga hemma i två veckor”. DEN starten på året tyckte vi var lite segt. Senare på kvällen kom beskedet om att “alla tre blir hemma i minst två månader”. Moahaha. Nog börjar vi bli lite prövade nu. Det har tagit några dagar att smälta. Inte minst eftersom Boris var övertygad så sent som i söndags på nyheterna om att skolorna skulle kunna hållas öppna. Vågar vi tro på att det bara blir två månader hemma? Jag tänker att de säkert blir hemma till påsk.

Hur det är? Vi försöker ha ordentliga rutiner. Att gå upp i god tid och göra sig i ordning inför skoldagen på Teams. Äta lunch. Hinna ut på en promenad innan det blir mörkt. Den stora utmaningen är egentligen att hålla humöret uppe och veta vilken dag det är. Lätt att känna igen sig i Groundhog Day.

Flera har frågat hur det går med att handla mat. Vi besöker inte stora mataffärer sedan mars förra året, de har långa köer ut på gatan så att distans kan hållas inomhus. Tror att de har ganska ok på hyllorna just nu. Det går ganska bra att hitta tider på nätet för att beställa hem mat. Även om utbudet är lite trist ibland. Det blir lite samma samma. Vi tar det vecka för vecka. Nu är vi klara med vecka 1. #hurra

Vi firade en FEMTONÅRING i torsdags. Det hon önskade mest till middag var sushi. Vilket gav mig lite gråa hår eftersom det inte är så förekommande här. Tror den närmaste sushirestaurangen är nere i Brighton. Men jag chansade och beställde en 48-bitars-platta via Waitrose. Den var helt ok för att vara en nödraket i pandemin.

Veckans middag:

Måndag: Lammstek, mest för att tömma frysen. Ugnsbakade rotfrukter. Vinbräserad rödkål.

Tisdag: Bakad potatis med stekta chorizosmulor (hej, detta är snäppet bättre än bacon!), vita bönor i tomatsås, riven cheddar och skivad salladslök. Rätt flexitarianskt ändå, hade två glutenfria chorizo att steka upp smulor med – och det blev lite över.

Onsdag: Vego! Glutenfria gnocchis. Med bladspenat, svamp och blåmögelost. Som det här receptet om du lägger till vitlöksfräst svamp.

Torsdag: Sushi! Misosoppa!

Fredag: Maken och jag provade en fredagsmeny som kan hämtas från byns café vissa fredagar. En asiatisk tallrik med fem rätter. Ett pangfynd för tio pund. Barnen gjorde en plåt med gratinerade nachos med kyckling och svarta bönor. Alla nöjda.

Lördag: Steak Sandvich. Lätt veckans bästa middag. Med blåmögelost och svamp.

Söndag: Lamm. Ja igen! Med ostgratinerad blomkål. Ugnsrostad palsternacka och morot med rosmarin. Citrondressad grönkål. Yorkshire puddings. Mintsås.

2 kommentarer

  1. Veronica

    Jag blev sugen på både lamm och gnocchi efter att ha läst veckans middagar hos er. Tack för tips!

    1. Elin

      Roligt! Hjälp jag kan känna att vi äter lite same-same hela tiden, men det är väl lite som blir nu i pandemin. Inspirationen går på sparlåga…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.