Frukostpepparkakor

På julafton jobbade maken fram till två. Vi som var kvar hemma hade sovmorgon och sedan julaftonsfrukost som vi åt långt och länge utomhus. Det blev bland annat frukostmackor med julskinka, lax och västerbottensost. Saffransvåfflor med hjortronsylt eller blåbär. Plus att jag hade bakat frukostpepparkakor. Ett helt nytt recept för mig att prova men det verkar vara samma mått som återkommer överallt när jag googlar. Vi bakade med glutenfritt mjöl, kanske inte helt optimalt eftersom det smular lite mer, de ska vara mer mjuka och något sega. Godast nybakade och serveras med ost och smör. Jo faktiskt rätt mysigt att ha pepparkakor till frukost.

Frukostpepparkakor

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  1. Blanda mjöl med bikarbonat i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg som sedan  formas till en rulle. Plasta in ordentligt och låt vila i kylskåp under natten. Eller minst 12 timmar.
  2. Dela degen i 20 jämnstora bitar. Använd lite mjöl på händerna om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 8 min på 200 grader. Provgrädda gärna en först. Låt svalna på plåten.
  4. Servera med smör och ost.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.