Cornwall: tillbaka till Temple!

Vi var ju ganska bensvepta av vårt besök på Temple i somras så när vi bestämde oss för att passera Bude på höstlovet var jag snabb och bokade vår fredagsmiddag här. Och så pepp jag har vart på det här återbesöket. Blev inte besviken. Temple är mitt bästa tips om du vill ha en riktigt god middag i Cornwall. Maken tar nomineringen ett steg längre och hälsar att det här är nog på hans topp-3-bästa i England. Äsch det är alltid svårt att ranka restauranger tycker jag. Men det här är så mycket min smak. Råvarorna, upplägget, allt! För mig är det mycket märkligt att de inte har ett omnämnde på något sätt i Michelins guide.

  • Om maten! Som du ser på den korta menyn nedan så är upplägget ganska enkelt. Man delar på förrättsplocket. Till varmrätt väljer man kött, fisk eller vego men har gemensamma tillbehör. Sedan kan man lägga till en extra sidorätt – jag och maken delade till exempel på deras ansjovis-“paj” med potatis som kan vara det godaste jag här ätit med ansjovis. Sedan valfritt om man vill ha efterrätt, den här kvällens fanns två varianter. Deras tolkning av  panna cotta och chokladmousse. Båda snäppet bättre än vanligtvis.
  • Blev glad över att vinet vi drack i somras fanns kvar på menyn. Tänker att vi borde beställa det i vinter.
  • Ingen barnmeny här, de halverar pris och portion rakt upp och ner. Vi hade en bokning klockan sex och det var en hel del barnfamiljer här då.
  • Supersmidigt att äta glutenfritt här. De har bra koll. Just på “höstmenyn” som de har nu så behövdes bara brödet till labhnehröran undvikas.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.