Veckans bästa

I torsdags stängde England ner på nytt. Räcker det med en månad? Egentligen var omställningen inte så stor den här gången. Kanske mer påtagligt om man bor i en större stad. Maken och jag jobbar på som vanligt. Skolan är öppen just nu – även om lärarfacket hoppas på att få stänga ner. Man har som vant sig vid att det är lite mer på halvfart efter vårens “lockdown”. Att ha lite bättre framförhållning. Ta avbokningar utan att bryta ihop. Det har vart mycket sånt bakom kulisserna, typ för läkarbesök etc. Tandläkaren hann aldrig öppna efter stängningen i mars. Inga lagsporter för barnen sedan mars. Man förutsätter ju att ingenting går att göra.

Timehop-appen påminde idag om att det är ett år (!) sedan jag och ett av barnen var i London. Som tex att vi bodde på Pilgrm. Det där med att “åka in över dagen” tar vi verkligen inte för givet längre och har väl insett att vi inte återser London detta år.

Julknäcke på vår deli!

Men peppen är väl ganska bra ändå i vår lilla by. Det går att handla på köttdelin och bageriet. Mjölkbudet kommer på morgonen. Vårt fina lilla café har fixat en pizzaugn. DET kan vara höstens störta happening här i byn, ser fram emot att prova deras hämtpizza. Den lilla obskyra jourbutiken med dyra kassa grejer har så klart öppet. Apoteket är öppet. Bussen går! Min strategi är att vi kör två månaders advent här hemma genom att gå all in på hygge fram till jul.

Vår fina pub. Sista kvällen de hade öppet.

VECKANS MIDDAG:

Måndag: En variant på Minestronesoppa. Vegetarisk med lite cannelinibönor. Plus lite ringlad spädd pesto ovanpå. Minestronesoppa kan man göra på så många olika sätt, här finns en variant att utgå från.

Tisdag: Åh det här var BRA! Jag har nämnt att vår köttdeli göra fantastiska glutenfria chicken nuggets. Så dessa åkte i ugnen. Sedan gjorde maken en fantastiskt god sweet and sour-sås med grönsaker och ananas. Plus ris då. Hade räkchips som jag glömde ställa fram.

Onsdag: Sista kvällen innan alla pubar och restauranger stänger. Jag, maken och minstingen gick till vår pub och åt vemodigt middag där för sista gången på länge. Hoppas att de öppnar igen i mitten av december men det är ju svårt att veta. Tänk om det blir först nästa år? Åt lamm med syrlig rödkål och rosmarinpotatis. Plus chokladfoundant med baileysglass.

Torsdag: Maken lagade falafel. Älskar hemlagad! Plus en god harissasås, glutenfri couscous med  grönsaker.

Fredag: Steak night. Ribs eye från köttdelin. Bearnaise från Waitrose. Sedan det vanliga upplägget med att ugnsrosta potatis och tomater. Glass!

Lördag: maken har stått för middagslagandet hela veckan. Här blev det hel kyckling i ugnen med allmänt skafferirens som tillbehör: glutenfria chipolatas, Mac and cheese, klyftpotatis, tre sorters chilisås, en gigantisk coleslaw. Plus att barnen gjorde kladdkakemuffins med glass.

Söndag: Lammstek. Ratatouille. Chimichurri. Stekt polenta.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.