Veckans bästa

Förra veckans tripp gjorde verkligen gott i själen. Det var väldigt crazy att hela familjen var i bilen samtidigt (!) för första gången på två månader. Nog är det ett konstigt år. Nu är jag än mer pepp på höstlov om en vecka, om inte nya restriktioner blåser av vår roadtrip. Känns som om det är nya direktiv varje dag på nyheterna.

VECKANS MIDDAG:

MÅNDAG: Vego! Morotssoppa med, belugalinser och fetaost. Klippte även över lite dill. Det här är ern himla bra vardagsrätt.

TISDAG: Premiär! Min första kålpudding. Hade faktiskt lite hybris när vi väl satt ner och åt pga så himla gott. Med rårörda lingon, gräddsås och potatis. Maken klagade inte över sin matlåda dagen efter. Inte jag heller.

ONSDAG:  Någon slags thaicurry med räkor och pak choy. Jasminris. Utgick från detta recept.

TORSDAG: Pie night! Hämtade fina smördegsinbakade pajer från vår eminenta köttdeli. Jag vet att jag tjatar om den men nog är vi stammisar där. Hade glutenfri paj i frysen dessutom. Rostade lite nypotatis i ugnen. Lättkokta morötter med strimlad vitkål. Gröna ärtor. Ej att förglömma – gravy! Nog är det här härlig brittisk husman ändå. Vegetarianen hade glutenfria vegetarian dippers från frysen. Alla nöjda.

FREDAG:  Först en timme framför brasan på vår pub. Sedan hem för fajitas.

LÖRDAG: Inspiration från vårt besök på The Korean Cowgirl förra veckan:  “pulled pork”  i burgarbröd med coleslaw. Plus en variant av brisket pit beans. Tömde frysen på glass.

SÖNDAG: lamm med indiska kryddor (fyra timmar i ugnen), dhaal, kumminkryddade kikärtor, naan, raita, mango chutney och papadams.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.