Canterbury: middag på The Korean Cow Girl

Canterbury ligger inte så långt bort från oss. Det tar en och en halv timme med bilen. Men det var först häromveckan vi kom iväg dit för att kika runt, handla lite och givetvis spana in katedralen som är öppen om man bokar entré i förväg. Mysig stad. Älskar brittiska städer som dessa när man kan promenera runt och ta del av historia och hinna med lite shopping för en helg. Och givetvis god mat.

Maken hade kollat upp en restaurang i förväg på temat BBQ –  The Korean cow girl – och bokat middag. Bokning rekommenderas åtminstone på en lördag. för det var många som fick vända i dörren när vi var här på en tidig middag.

En relativt kort meny här på temat burgare, oxbringa, pulled pork, ribs och kyckling. De hade bra koll på glutenfri hantering och det är alltid ett plus för en glutenfri fritös eftersom det blir så mycket mer att välja på. Så “nästan allt” på menyn var glutenfritt förutom någon enstaka sås och burgarebröd.

Det är inte hit man går med en vegetarian. Familjens icke-köttätare med celiaki åt halloumiburgare utan bröd. Servitrisen sa skämtsamt att hon fick ducka när hon gick ut till kockarna med hennes beställning. Jag VET att en köttrestaurang inte kan tillfredsställa alla. Tur nog funkar halloumi, och hon klagar absolut inte.

Så vad tyckte vi? Att köttet var riktigt gott. Oxbringan fann jag lite torr. Kyckling och ribs jättegoda. Pulled pork var en förhållandevis ganska “lätt och luftig” variant, dvs inte så där sötsliskig som den kan vara ibland. För mig därför bättre än genomsnittet. Goda tillbehör. Jag blev förtjust i brisket pit beans. Bra milkshakes.

Summa summarium, hit kommer vi gärna tillbaka!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.