Grillad portabellosvamp med västerbottensost och tryffelolja

Gårdagens portabellosvamp på grillen blev så god! Skulle kunna kallas för karantänsvamp 2020 eftersom den bara är fylld med rester vi hade hemma. Köttätare i familjen åt fin entrecote från köttdelin. Rekommenderas varmt. Alla dök ner i bearnaisesås från Waitrose. Nu tror jag vi har provat all köpt bea i England och denna är nog mest ok som substitut om man inte vispar egen. Grillade inte helt oväntat grön sparris från byn, kanske sista skörden i år. Ugnsbakade små söta tomater i ugnen tillsammans med Jerseyroyalpotatis. Och till hade vi vårt nytt favoritvin från Puglia till, köpt från vår lilla vinbutik på high street. Bra utbud i vår by ändå.

Grillad portobellosvamp med västerbottensost och tryffelolja

En receptskiss.

  • Skrapa ut lite innankråm från svampen så att den får en jämn botten. Hacka fint och lägg i en skål.
  • Hacka vitlök och rör ner. Salta och peppra.
  • Klipp ner lite färsk timjan.
  • Riv ner lite västerbottensost.
  • Skopa över röran jämnt över svampen.
  • Toppa med två droppar tryffelolja.
  • Grilla!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.