Veckans bästa

Inte mycket att säga om veckans ”lov” från skolan. När vi tidigare blåste av påsklovsresan till Sverige hade vi ju vaga drömmar om att kanske få åka över på detta lov men insåg snabbt att det inte skulle vara aktuellt alls. Liksom alternativet att åka upp till Yorkshire. På den dagliga agendan blev det sovmorgon och valfri frukost. Grillat hela veckan. Glass varje dag. Fotbad i trädgården. Ja och inte så himla mycket mer.

Vår lilla trädgård.
Vår lilla trädgård.

Men igår tog vi mod till oss och lämnade byn. 75 dagar sedan tjejernas skola stängde ner. Nu “får” man röra sig lite mer i större cirklar. Det kändes jättekonstigt att åka bil tillsammans efter två månader hemma. Vi gjorde det vi längtat efter mest, tog sikte på Seaford och den saknade steniga stranden. Höll tummarna för att det fortfarande skulle vara ocoolt att åka dit. Brittisk media har visat många överfulla stränder som ni kanske vet och man vill inte vara på en av dem.

Årets första dopp gick fort.

Hur det var? Det var många bilar parkerade när vi kom fram men den här stranden är jättelång. Alla höll distans med god marginal på stranden och barnen badade snabbt i det iskalla vattnet. Som jag njöt av mitt kaffe. Plus en riktigt engelsk picknick med coronation chicken, scotch eggs och sausage rolls från vår deli.

Årets första brittiska jordgubbar.

På vägen hem stannade vi till i Heathfield och jag pep in på deras lilla Waitrose för att handla middagsmat medan familjen väntade tålmodigt på parkeringen. Det var första gången på två månader som jag var i en “riktig” mataffär. Väldigt organiserat och jag köade knappt en kvart för att komma in. Fast jag fick typ världens stresspåslag av att tänka rätt med alla regler som gäller just nu för att inte skrämma upp någon rädd pensionär med full skyddsmundering. Ville mest bara UT igen. Glömde köpa bearnaisesås i ren stress! Och på grund av samma stresspåslag glömde jag bort att vi skulle passera en bankomat när vi ändå hade möjlighet. Helt enkelt enklare att vara hemma just nu. Nog har man blivit lite av en eremit under dessa märkliga omständigheter.

Veckans middag:

Måndag: Grillade lammkotletter, paprika, majskolvar och squash. Blandad sallad och hummus.

Tisdag: Grillade kyckling och citronmarinerad zucchini. Potatissallad med Jersey-royals-potatis och västerbottenost. Sallad.

Onsdag: Grillade två sorters grillspett från köttdelin, gratinerad portabellosvamp och paprika, chimichurri med morotsblast + quinoasallad med fetaost och gröna oliver.

Torsdag: Grillade kryddiga lammfärsspett och majskolvar, gårdagens chimichurri, blandad sallad och potatissallad (hehe ja den med dill). Marinerad tofu. Grillade marshmallows efter maten.

Fredag: Grillade entrecote från vår köttdeli. Bearnaise från Waitrose. Ugnsbakade tomater. Grillade sparris från vår odling i byn, troligtvis sista skörden nu. Ugnsrostad Jersey-royals-potatis.

Lördag: grillade två sorters korv från Waitrose + halloumi + majskolvar + paprika. Sallad med senapsdressing. Coleslaw och potatissallad. Årets första brittiska jordgubbar till efterrätt med vaniljglass.

Söndag: Grillade fantastiskt fina fläskkotletter från vår köttdeli. Potatissallad med fänkål, dill och citron. Sallad med bladspenat. Pescitarianen i familjen åt fiskburgare från frysen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.