Veckans bästa

Det är segt dessa dagar med sociala restriktioner men det går. Jag går upp vid halv sju och jobbar undan lite medan barnen sover. Väcker dem vid åtta och från klockan nio är det strikt ”skola”. Gemensam lunch vid ett ungefär. De pluggar olika länge beroende på hur mycket läxor de har. Fullt möjligt att en viss nioåring är som klar redan vid halv tio. Jag jobbar lite mer än vanligt på grund av just covid-19, vilket kanske inte är bästa ekvationen för att kunna stötta läxläsningen.

Nu är det två veckors påsklov. Ett märkligt sådant.

Med följande förhållningsregler: Vi får gå ut en gång om dagen. Men inte ta bilen någonstans för en promenad. Bara två och två med en familjemedlem. Polisen har mailat att de har ett särskilt öga på tonåringar nu över lovet och om de hittar en grupp om mer än två ute, så flaggar de för att de kommer att skjutsas hem. Likaså om de är ute på en omotiverad happening.

Ska vi ta en catch up om vad som gäller för mathandlandet eftersom jag får många frågor om det just nu. Nej – det går inte att beställa hem från någon mataffär. Ja – mataffärer är fortfarande öppna. Första timmen endast för sjukvårdspersonal och riskgrupper. De vill helst att man handlar en och en. Nej – allt fylls inte på. En del restriktioner på hur mycket man får köpa. För oss som är fem blir det en hel del kompromisser.

Vi har vår grönsakslåda som levereras även nu på tisdag. Håller god min över att det mest är kål, lök och rotfrukter. Köttdelin runt hörnet har öppet. Vårt bageri fixar glutenfritt bröd två gånger i veckan på beställning. Ägg och mjölk finns att köpa på delin. Vår lilla corner shop smyghöjer glatt det som finns på hyllan. Betalade 19 sek för 2 dl naturell yoghurt häromdagen. Maken tog på sig sin supermanoutfit och åkte till Tesco en sväng i fredags eftermiddag eftersom vi sjukt jättegärna ville ha pizza. Han rapporterade om galen stämning och långa köer. Höll god min när han sa att det inte var läge att ta sig till hyllan med jalapeños.

2020 blev året när jag blev en undercover löpcoach.

Eller vänta nu! Precis när jag hade skrivit klart det här inlägget fick jag ett tips på Facebook om att Tesco släppt ett par tider för leverans. Imorgon. Sladdade in på deras hemsida och knep den sista bokningen för utkörning klockan sju imorgon kväll. Håll tummarna för att hälften kommer!

Veckans middag:

Måndag: Vego! Soppa med blomkål, grön kål och palsternacka. Mixade med lite grädde. Lite gröna kryddor. Plus pyttelite vit tryffelolja över vid servering. Så GOD! Ostmackor till alla.

Tisdag: chili con carne med grönsaksris. Typ en trippelsats för att ha i frysen. Någon slags spicy bönburgare som vego.

Onsdag: Två varianter av wok, dvs kött + tofu. Risnudlar.

Torsdag: Fisk med grönt täcke och västerbottenost. Kokt potatis. Sallad med bladspenat.

Fredag: Pizza! Med extra shiitakesvamp. Småplock. Efterrätter köpta på delin. Deras sicilianska citronpudding är helt klart min nya favorit med en skopa vaniljglass.

Lördag: chili and chips på tisdagens chili con carne.

Söndag: Lammstek. Ugnsrostade rotfrukter med bovete. Myntasås.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.