Ugnsbakad torsk med kaviar och gräslök

Jag har typ ALDRIG cravingsKalles kaviar. Men lite oplanerat fick jag med mig en tub hem nu senast jag var i Sverige. Två av tre barn jublade. En rullade med ögonen. Maken kommenterade inte ens. Därför sa jag inget i förväg när jag råkade ha den till torsken häromkvällen.

Äsch. Det här blev kanske blir lite för barnsligt för mina smaklökar. Jag blir lätt lite blasé när mat är för snällt. (Sagt av någon som är svag för allt som inkluderar chili, jalapenos och sriracha.) Kanske att jag hackar lite kokta ägg och har ovanpå nästa gång? Plus lite vattenkrasse? Men barnen åt. Och med ett gäng tillbehör så är jag också ok med det här när barnen önskar något “vanligt”. Vi hade gröna ärtskott och rädisor som sallad. Plus haricot verts. Och dillpotatis till. Barnen ÄLSKAR det sistnämnda.

PS! Har du något tips på middagsrecept som inkluderar Kalles kaviar? Jag är nyfiken!

Ugnsbakad torsk med kaviar och gräslök

 • 4 portioner torskfilé
 • lite saft och rasp från en ekologisk citron
 • 4 dl valfri grädde (vi använder laktosfri)
 • 4 msk Kalles kaviar
 • en knippa färsk gräslök
 • flingsalt och svartpeppar
 1. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form.
 2. Vispa ihop grädde med kaviar. Salta och peppra. Klipp ner en liten knippa gräslök. Smaka av med lite saft och rasp från en citron.
 3. Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen. Knappt 20 minuter på ca 200 grader i vår varmluftsugn.

 

4 kommentarer

 1. Eva

  Det här receptet gillar jag https://www.ica.se/recept/laxfile-under-salt-tacke-3983/
  Jag gör mer topping än vad receptet säger.

  1. Elin

   Tack! Bra tips! Det där med brödsmulor på fisken kändes lite bekant, minns den här helt plötsligt; https://www.ragazze.se/2011/07/01/ugnsbakad-lax-med-gront-parmesantacke/

 2. Karin

  Laxfiléer i ugn med citronpeppar, salt o riven ost på. Serveras med en gräddfilssås där man blandar ihop Kalles kaviar, hackad dill o ett tärnat syrligt äpple. Kokt potatis till. Enkel och god vardagsmat 🙂

  1. Elin

   JA! Det ska jag absolut lägga på minnet! Barnen älskar kall sås till fisk. Lite svensk skolmatsnostalgi liksom…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.