Kikärtsallad

Anar vi ett återkommande grilltema just nu? Fullt möjligt. Den här salladen är fin att stärka upp grillmiddagen med! Barnen hälsar att salladsost var en riktigt kass idé och att fetaost vinner i längden. Receptskiss lånad från Arla.

Kikärtsallad

  • 1 burk kikärtor
  • 1 gurka
  • ett par salladslökar
  • 1-2 tsk sesamolja (den måste vara med!)
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 paket tärnad salladsost eller fetaost
  • saft och rasp från en halv ekologisk citron
  • smaka av med flingsalt och svartpeppar

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Tärna en hel gurka. Skala och strimla salladslök. Blanda kikärtor, lök och gurka i en skål. Blanda ner sesamolja och olivolja. Vänd ner persilja och tärnad ost. Pressa över citron. Smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.