Sommarlovslunch: falafelwraps med oliver

Jag hinner glömma bort varje år om hur mycket huvudvärk det är att planera sommarlovslunch till barnen. Det går som inte att fuska sig fram med mackor och yoghurt på dagarna med mina barn. De vill ha MAT på tallriken. Blir lätt rester från kvällen innan till lunch.

Ett av mina bästa kort är att fixa matiga wraps. Igår promenerade vi till Tesco och letade efter glutenfritt bröd att göra wraps med. Vet inte om barnen var i eufori över det vi hittade men det funkade i varje fall. Plus att det var ett bröd som inte smulade sönder när vi rullade ihop fyllningen. En bra wrap behöver förresten två olika röror men det vet du säkert redan. En som man brer på brödet för att hålla fyllningen på plats och en som topping.

Falafelwraps med oliver

En monteringsskiss.

  • valfritt tortillabröd
  • hummus (vi hade en med citron och koriander)
  • sallad
  • lite skivad röd lök
  • falafel
  • oliver utan kärnor
  • krämig tzatziki

Fler wraps som räddar sommarlovslunchen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.