Veckans bästa

Tack och hej midsommarveckan! Vi har fortfarande sommarlov på hemmaplan. Eller vänta förresten, en av barnen  har vi ju vinkat av imorse vid kollobussen inne i stan. Så efterlängtat! På torsdag åker barn nummer två på kollo. Att få ha en kollovecka i Stockholms skärgård måste ju vara det mest fantastiska som finns. Och varför finns det inte mammakollo?!

Midsommar var regn och blåst och blött. Men mysigt. Finns det bara öl och vin på kylning så är god mat i vänners sällskap bästa sortens midsommar. Lite fascinerande det där med vin förresten hur det är som i säsong. Nu kan jag bara tänka mig krispigt kall sauvignon blanc från Nya Zeeland i glaset.

Mindre bra den här veckan är att vi utrett de andra två barnen om de också har celiaki eftersom den tredje fick sin diagnos nyligen. Tyvärr hade en till i barnaskaran höga värden. Nu jagar jag maken med blåslampa för att få honom att ta blodprov.

VAD VI HAR ÄTIT DEN HÄR VECKAN?

MÅNDAG: Vegetarisk kikärtscurry med blomkål och gröna ärtor + råris.

TISDAG: Köttgryta med cannelinibönor och oliver + polenta med parmesan och timjan.

ONSDAG: Tioåringen roddade middagen. Nachotallrik! Kladdkaka!

TORSDAG: Middag på vårt lokala kinahak.

FREDAG: Två sorters lax, hovmästarsås, romsås, glutenfri västerbottensostpaj, sallad, potatissallad med gurka och rädisor, två sorters sill, Öjebytoast, hemrullade köttbullar, färsk sparris och lite till. Jordgubbstårta med maräng!

LÖRDAG: Mest rester från kvällen innan + lite färsk korv.

SÖNDAG: Tolvåringen fixade spenatvåfflor med fredagens rester: rökt lax, avokado, romsås, smetana, stenbitsrom etc.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.