Caesarburgare

Ett av historiens mest felstavade namn måste vara Caesar som inte är Ceasar. Jag har säkert skrivit fel hundra gånger och det görs det ju även på restaurangmenyer. Jaja. Det finns ju hur många oortodoxa recept som helst på temat. Jag är ganska flexibel bara det finns sardeller och parmesan med i receptet för att få det där umamistinna på tallriken. Häromdagen gjorde vi hamburgare på temat Caesar. Det blev nästan lite FÖR bra.

Caesarburgare

en monteringsskiss

  • gör burgare på 500 gram nymalen högrevsfärs blandat + 160 gram fint hackad pancetta
  • ett par blad romansallad
  • lite skivad rödlök
  • skivad tomat
  • caesardressing – köp färdig eller gör egen.
  • generöst med skivad parmesan
  • lite Hellmans majonnäs på bröden för att hålla ihop allt
  • valfritt hamburgerbröd