Veckans bästa

Det här påsklovet firades i England. Vi hann med en fantastisk lunchThe Freemasons på vägen norrut från Manchester. Överhuvudtaget kan jag rekommendera en roadtrip i England på påsklovet. Snön var i princip borta och det är påskliljor precis överallt efter vägarna. Betydligt mer grönt än hemma. Bra vårboost med andra ord.

Vi hade en natt i Kendel där vi efter lång promenad hamnade på en trevlig indisk restaurang. Ingen överraskning eller hur? Både maken och jag hade en accelererande förkylning på gång med ont i bihålorna och beställde in deras hetaste rätt, på menyn som  går under namnet ‘Ganesh Special’.

Whooooaaaahhhhh.

Av alla de miljarders curries vi har ätit så kommer vi aldrig glömma denna. Herregud vad stark! Vi fick minst sagt rensa de täppta bihålorna och jag anade blåsor i munnen efteråt. Jag var inte alls kaxig efteråt. Men nog lättade den min förkylning allt. Stort tack till India som lättade upp min misär.

Vi bodde på Premier Inn när vi var i Kendel. Det kan ju vara lite ocharmigt ibland men det går inte att komma ifrån att det är praktiskt med deras familjerum när vi reser med hela barnaskaran. Det var tyvärr ganska rörigt vid vårt besök. Jag tror att köket sköttes av allt  för få och samtidigt oerfarna när vi var där så vi var inte imponerade av servicen. Frukosten var förvisso ok men tog en evighet att få. Om Kendal så är det en  trevlig stad som kan rekommenderas för ett stopp. Det är alltid roligt att se nya delar av England när vi hinner.

På “hemmaplan” i Yorkshire hann vi med flera favoriter. Publunch med familjen. Frossat i lokal korv till middag. Vi hade årets första glass ute hos Brymor. Vet att jag tjatat om Brymor tidigare men det är ett sånt himla bra ställe att hänga med barnen på. Missa inte deras glass med ‘black cherries’. Vi åt en utomordentligt bra fish&chips på Bizzy Lizzy i Skipton innan vi stressade tillbaka till Manchester. Givetvis på en parkbänk nere vid kanalen. Vet inte hur många gånger vi har gjort det vid det här laget.  Och hur många chokladägg barnen har hunnit med den här veckan vågar jag inte riktigt tänka på.

Idag är vi hemma och slappar. Barnen har haft årets första loppis på gatan. Kanske det bästa vårtecknet? Vi har städat upp i trädgården och skissat på årets odlingsplaner. Är sugen på att odla jordärtskockor i år och av tidigare favoriter vill jag gärna ha tomatillo och toscansk svartkål igen. Alltid lika segt att komma igång med odlingarna och sedan svär jag alltid över att jag börjat försent, haha!

Bokmärkt under veckan:

2 kommentarer

  1. Bara brittiskt

    Mmm. Älskar både Brymor och körsbär så den är en favorit. Det känns konstigt att vi bara spenderat påsken längre söderut i år. Tror vädret var bättre uppe hos er.

    1. Elin

      Vädret var fint! Och vet du vad, Brymor har TVÅ sorters körsbärsglass just nu! Whoop!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.