Kovalam: Lake and Beach Resort

Gott Nytt år! Vi har haft sovmorgon och ska snart ut till poolen. Lätt trötta efter tågresan igår och av ett högljutt nyårsfirande på hotellet här i Kochi. Hann skriva ihop några inlägg på tåget igår så nu blir detta hel del om Indien i bloggen framöver!

Andra stoppet på Indienresan blev Kovalam. Jag var här för 18 (!) år sedan på en kurs. Mycket har hänt och nu kände jag inte igen mig någonstans.

Alla intressanta boenden (läs: med pool) var uppbokade över julhelgen så vi hamnade på en ayurvedaresort 5 kilometer utanför Kovalam. Det blev faktiskt en lyckad lösning. Fina rum. Få dessutom så det var väldigt stillsamt här. Vi hade poolen för oss själva på dagarna och kunde ta en rikshaw ner till Kovalam för 200 rupies. Bästa sysselsättningen de här dagarna var att dricka kaffe på balkongen och lyssna på havet. Här hade jag lätt kunna stanna längre.

En liten praktisk detalj med detta boende är att det krävs en liten båttur för att komma till den enda restaurangen som finns för frukost, lunch och middag. Frukosten är indisk och sparsam. Fin i sin enkelhet. Vi åt middag här första kvällen (helt ok men lite väl turistanpassad) och valde sedan att äta i Kovalam de andra dagarna för lite miljöutbyte och mer kryddstark mat. Vi åt middag på samma restaurang tre dagar i rad för att det var så himla bra. Mer om det en annan dag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.