Irland: Cahersiveen och Inch Beach

Vi som hoppat över frukost när vi lämnade Portmagee var lätt saliga efter det här stoppet i Cahersiveen. Här finns ett charmigt franskt café som är värt en omväg. Både för de goda smörgåsarna och för den trevliga personalen. Hur härligt som helst!  Petite Delice heter caféet. Jag tjatar fortfarande hål i huvudet på maken om den ljuvliga tonfiskröran som servades med ugnsbakade söta tomater.

Hur många fantastiska stopp vi hade på Irland? Typ hur många som helst. Ett ställe som jag gärna åker tillbaka till är Inch Beach vid Anascaul. Här vid stranden finns ett B&B och ytterligare en restaurang. Och inget mer. Stranden är stor och havet mäktigt. Åter igen ett nypa-sig-i-armen-ställe.  Vi bodde på Strand @ Inch Beach som jag bara varmt kan rekommendera. Engagerat och vänligt. Vi hade ett perfekt familjerum som är som en lägenhet. Vidunderlig utsikt över havet. Här bor jag gärna igen!

Om jag ångrar något så är det att vi inte hade förbokat surfingklasser till barnen här. Men de hade det fantastiskt i vågorna trots mulet väder denna dag.

Vi hade en sen lunch efter en massa badande. Sammýs Inch Beach ligger precis vid stranden. Bra blandad meny och många gäster i baren. Lätt att bli kvar här!

Senare på kvällen åt middag “hemma” på The Strand. Bra sådan. Barnportionerna generösa. Och skönt att kunna ta trapporna upp till rummet efteråt. Vi hade även bra frukost här. Så full poäng på detta stopp!

2 kommentarer

  1. Eva

    Yapp, nu får jag lägga in Irland på önskelistan också. (har bara varit i Dublin).

    Strålade rapporterat som vanligt, tack!

    1. Elin

      Härligt! Ja vi hann med en kväll i Dublin också. Återkommer om den strax 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.