Havregryn-över-natten

Vad äter era barn till frukost? Mina barn har snöat in på två nya saker. Åttaåringen kokar havregrynsgröt med mjölk i mikron och rör ner ett ägg sista minuten. Rörs om ordentligt så att det inte blir äggklumpar. Jag har inte riktigt vågat närma mig denna matiga gröt men hon älskar det och helt klart mättar det länge. När det gäller havregryn har tjejerna en solklar favorit – Garants ekologiska fiberhavregryn. Vet inte vad det är som gör det speciellt med dessa, kanske att det är lite mer nötigt i smaken? Den innehåller lite vetekli och ibland går det åt nästan en påse i veckan hemma hos oss.

De andra två har med förtjusning börjat äta overnight oats. Havregryn-över-natten! Enkelt att fixa på egen hand för barnen. Det här går så klart att preppa även på morgonen för att ha klart innan träningen på eftermiddagen. Ack detta halleluja-moment att ha barn som fixar mat och mellis själv i köket!

Havregryn-över-natten (overnight oats)

 • Blanda 1 dl havregryn med 2 dl yoghurt (3-4%) i en portionsform/burk. Ingen sötning behövs.
 • Låt stå över natten.
 • Servera med bär, tärnad frukt, kokosflingor, nötter… beroende på vad du har hemma.


img_2008

Mer frukosttips hittar du här!

3 kommentarer

 1. Helena

  Havregryn över natten – bra tips, tjejer! 👍🏼

 2. Madelen Karlsson

  Vad händer om det står för länge
  Och kan man låta det stå bara 5 timmar

  1. Elin

   Står den kallt så är det nog helt ok att låta den stå längre än över natten. För kortare tid tänker jag att grynen inte hunnit mjukna ordentligt. Jag tänker att det är helt ok att prova sig fram, för att se skillnad i konsistens. Det är ju även lite skillnad på gryn och gryn? :=`)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.