Tillbaka till Blue Lion

Vi åt oss runt Yorkshire på sportlovsveckan. Efterlängtat så klart eftersom det finns många bra gastropubar i alla fyra vädersträck. Nästan att det här var mer ett matlov än sportlov. Fast barnen hann med att sporta loss också. De hade en lyckad eftermiddag på trampolincentret i Stockton och Åttaåringen firade sin födelsedag med att klättra på Clip n Climb som också finns i Stockton.

En av dagarna när de två äldsta barnen var i simhallen med sina kusiner tog vi Femåringen under armen och pep iväg på lunch på The Blue Lion som ligger i East Witton. Vi har vart här ett par gånger förut. Jag var minst sagt “over the moon” när vi var här på middag 2006. Ser i det här gamla inlägget att jag tyckte att the Blue Lion var bättre än Star Inn Harome. Så var det inte nu. The Blue Lion känns verkligen blekt nu i den jämförelsen.

IMG_6209

Jag älskar verkligen läget för puben. Ett underbart stenhus ute i en liten by. Jag älskar också miljön. Speciellt om vi får bord i det första rummet vid huvudentrén. Skönt rustikt och väldigt “yorkshire”. Klassisk pubmeny och trevlig personal. Och hundvänligt!

Men det är som om om något saknas matmässigt. Maten sticker inte ut. Allt är mest typ brunt på tallriken. Jamen ingen garnityr eller något som helst tänk med färgkomposition. Jag blev lite besviken vid det här återbesöket. Lite för mycket mitt-i-raden smakmässigt för att jag ska känna några cravings att åka hit igen. Aaaargh. Helt klart en besvikelse att denna pub har dippat. Att jag tar mig tid och skriver allt det här är för att jag rekommenderat puben ett otal gånger till de som frågat vart man kan äta bra i Yorkshire.

Puben funkar som lunchstopp på vägen om du passerar. Men är inte den som jag flaggar för som är värt en omväg längre. Fint nog har vi alltid Star Inn Harome.

IMG_6187
Makens “best of”-tallrik med bland annat scotch egg med blodpudding och sidfläsk. Hybrisen uteblev.
IMG_6212
Frikassé med fasan och svamp. Typ ok men inget fantastiskt.

 

En kommentar

  1. TBT – bästa äggen! » Tre tjejer i köket

    […] variant men det finns så klart en mängd variationer. På Blue Lion häromveckan så fanns tex en variant med blodpudding istället för […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.