Vinnarbullarna

Ni vet säkert redan om det men “årets bästa bullar” finns i Spånga. Förra helgen tog jag med två fikasugna fyraåringar till Spånga Konditori för att kolla upp om deras bullar var så goda som ryktet säger. Gabriel är alltså bagaren som nyligen vunnit tävlingen Årets Bagare och dessa bullar är en del av hans vinnarportfolio.

Det här är en brioche fylld med vaniljsås och äpple. Mer ett bakverk alltså än en bulle. Men alltså numera kallad “vinnarbullen“. Oavsett vad den ska kategoriseras som så är den ju otroligt god och – ja jo värd en omväg. Vi slank in strax innan tolv en lördag och de som stod bakom mig i kön knep de sista för dagen. Kön var lång när vi kom så visst vilar det en hybris kring denna vinnarbulle.

Spånga Konditori är för övrigt mycket sympatiskt utflyktsmål med barnen. Servicen är långt över genomsnittet och urvalet av bakverk är av den klassiska skolan. Jag gillade matbrödsutbudet och med oss hem köpte vi ett riktigt gott levainbröd. Ja vi kommer tillbaka!
spangabulle

 

2 kommentarer

  1. Bara brittiskt

    Åh, tack för tipset. Detta måste man ju spana in även om mamma flyttat från Västerort nu så det verkligen blir en hel utflykt. Tror min kusin intervjuade honom häromdagen faktiskt men jag hade ingen aning om att bakverken var traditionella då. Sådant är jag alltid på jakt efter, dödstrött på kedjornas muffins och cupcakes.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.