Söndagslunch på Plane Food

Som ni minns så var vi ju på ett blixtbesök i England i februari för att titta på rugby.

Det var inte så mycket att göra en söndagmorgon i Hounslow så vi var i god tid tillbaka till Heathrow. En baktanke med detta var förstås hinna äta lunch i godan ro på Plane Food som är en av Gordon Ramseys restauranger och som återfinns på terminal 5. Hinner du inte äta här så kan du plocka upp en tre-rätters att äta på flyget. Det kändes förövrigt som ett ganska frekvent erbjudande nu på Heathrow att man kan plocka med sig middagen till flyget.

Vi hade inte bokat i förväg, vilket du förstås kan, men behövde inte vänta mer än 15-20 min för ett bord. Servicen var exceptionellt bra. Det finns en a la cartemeny, expressmeny för dig som har bråttom och givetvis en barnmeny. Ja å så frukost, dessert och drinkar osv. Finns alltid en orsak att stanna till här!

planefood1

Det är oklart hur många fish&chips mina barn har ätit i sina dagar. Givetvis finns en vällagad sådan här. Lite väl “clean” kanske då fisken inte är friterad utan endast vänd i stekpannan och ärtorna är inte “mushy”. Så lite väl tråkig tolkning tycker jag.

planefood

Jag åt ugnsbakad torsk med castellucciolinser, bläckfisk och chorizo. En idé som inspirerar till att göra en liknande middag hemma. Inte för att jag måste äta bläckfisk men jag gillade kombinationen med fint tärnad chorizo i linsröran till fisken plus den gröna olivoljebaserade dressingen ringlad runt. Fint så.

Värt att stanna till här på lunch? Ja det tycker jag. Maten kom ut snabbt (och samtidigt) och höll rätt temperatur osv. Fungerar alltså fint att snabbluncha här i väntan på nästa flyg.

PS! Här kan du läsa om när vi åt på Gordon Ramseys restaurang York& Albany på sportlovet!

3 kommentarer

  1. Bara brittiskt

    Åh så kul att få en recension. Jag har sneglat längtansfullt men dottern är kinkig med menyn fast hon är i sena tonåren så det har mest blivit den där puben där de iallafall har engelskt vin vilket man ju heller inte är bortskämd med hemma. Chorizo…mmm. Det har vi i massor av grytor här, hehe.

  2. Hanna

    Jag flyger oftast från Gatwick så har inte fått tillfälle att testa men jättekul att få läsa om er upplevelse!

  3. Tillbaka till Plane Food » Tre tjejer i köket

    […] Vi hann med en middag på Plane Food när vi åkte hem från Heathrow på semestern. Igen! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.