Långlunch på Nhu Lan Bakery

Det vilar ett sentimentalt skimmer över Nhu Lan eftersom maken har jobbat strax intill denna vietnamesiska pärla och han har ätit här fler gånger än vad han kan räkna. Lite roligt just av denna anledning att få komma hit och äta.


Nhu Lan har funnits över i 40 år med samma ägare och är ett enkelt dygnet-runt-öppet café med mestadels lokala gäster. Det är högljutt, stimmigt och ett riktigt guldkorn om man vill njuta av lokal vardag en stund.  Det är (som på många andra liknande ställen) vingliga plaststolar och oöversatta vietnameiska menyer. Toaletten ligger hundra meter bort i en källare. Inget finlir här alltså.

Maten är bra här. Och billig. En matig nudelsoppa finns att få för ca 45 000 dong (ca 15 sek). Man får vara tydlig och snabb i sin beställning för här går det undan. Lite komplext att beställa vid en första anblick då det är många olika diskar som serverar mat, men sitt ner och studera omgivningen så märker du att det går enkelt och snabbt! Maken rekommenderar varmt deras vårrullar, BBQ pork sandwiches och nudelsopporna.

Hitta hit; Nhu Lan Bakery,64-68 Ham Nghi Street, Distrikt 1(cafét ligger mittemot  Bitexco Financial Tower, som är Vietnams högsta byggnad)

Barnmatstol Vietnamese Style

Full poäng när Nhu Lan levererar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.