På väg till Mallorca

20130430-212432.jpg

I helgen åker Magnus och jag till Mallorca för en veckas efterlängtad semester. Det har ju blivit en tradition att vi reser bort i april/maj för att få lite försmak på sommaren och i år blir det en vecka i Pan Castilla/Playa de Palma ca 7 km från Palma.

När vi var i Barcelona och Sitges för två år sedan blev vi positivt överraskade av maten. Vi åt så många goda tapasrätter att vi nästan fick svårt att andas. Jag drömmer fortfarande om de grillade räkorna på Bar Mundial i Barcelona. Så goda. Jag är jag övertygad om att vi kommer att kunna äta gott även på Mallis.

Eftersom det bara tar ca 10 minuter med bussen från Pan Castilla till Palma planerar vi att åka dit och äta de flesta kvällar. Har ni några restaurangtips att dela med er av? Jag gissar att det finns många turistfällor att falla i, så lite vägledning vore perfekt.

På bilden: Goda tapas på Boqueria i MOOD-gallerian i Stockholm

5 kommentarer

 1. tina

  Hurra, trevlig resa! Ta med sol och god mat hem!

 2. Fröken Dill

  J tipsar om fantastiska tapas-restaurangen Tapa Negra nere vid strandpromenaden i Palma och att staden dessutom hyser en suverän indisk restaurang 500-600 m därifrån (vita dukar med blomblad strödda över borden). Själv har jag inte varit på Mallocra sedan tåg- och båtluffen i tidiga tjugoårsåldern och restaurangtips från den resan är nog högst inaktuella…
  Tänker fröken Dill

 3. Anna B

  Återkommer alltid till Tast för tapas. Ha det då skönt!

 4. Hanna

  Ska nog till Mallis nästa år så kommer att lapa i mig era tips som en katt när du är tillbaka!

  Tills dess: NJUT!

 5. Helena

  Tack för era tips! 🙂

  Mallorca-resan var riktigt härlig! Det åts så mycket tapas att jag nog fyllde hela kvoten för 2013 på en vecka. 😉 Jag återkommer med rapport så fort jag hinner.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.