Ett måste i Yorkshire: Bettys Cafe Tea Rooms

Att åka till England på semester utan att hinna med en omgång scones med clotted cream och sylt vore ju alldeles för sorgligt. I Yorkshire är det Bettys Cafe Tea Rooms som gäller för klassisk afternoon tea. Numer har de sex stycken tea rooms runt om i Yorkshire. Tidigare har vi varit på den i Northallerton och i sommar hann vi med Bettys i Harrogate. Det här var vårt första stopp på en matspäckad helg utan barnen. Bra start på helgen helt klart!

Bettys öppnade sitt första tea room 1919 och är verkligen ett himmelrike för anglofiler om man vill ha klassisk afternoon tea och det lever upp till förväntningarna om du vill gå till ett ställe i riktig old school-anda. Du får alltid köa för att komma in på Bettys men i regel så går det ganska snabbt att få bord. Jag tror till och med att det är en del av grejen att man ska köa en liten stund. Nu bjuder jag inte på några interiörbilder från vårt besök men du hittar flera på deras hemsida. Det kändes helt enkelt inte lämpligt att vifta med en kamera i den här miljön. Tur att man kan vara någorlunda diskret med iphonen.

Till vänster – ett skarpt öga anar den långa kön utanför. Engelskt te blir inte bättre än så här – serverat med silverkanna på Bettys!

Klassiska smörgåsar finns givetvis på menyn, här en fin variant med waldorfsallad. Scones med clotted cream och sylt är ju ett måste, men det behöver jag ju knappt påminna om eller hur?

4 kommentarer

 1. Karolina

  I don’t understand a sinle word, just stopped by to say that I hope you enjoyed your trip to Yorkshire. 🙂 You are very welcome to visit my blog more often, I try to write regularly about Yorkshire. All the best. 🙂

  1. Elin

   Your welcome! I have a personal mission to learn swedes about all the great food in Yorkshire 🙂

 2. Karolina

  Great! I do the same with Polish people. 😀 Good luck then. 🙂

 3. Matkoma i Yorkshire » Tre tjejer i köket

  […] ni märker så  var det många säkra kort i sommar. Betty´s Cafe Tea Rooms har jag tidigare bloggat om när vi var i York för 2 år sedan. Den här gången var vi tillbaka på Betty´s i Northallerton för att äta oss trötta på […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.