Prestigemenyn på The Burlington

Vi hann med två restauranger med michelinstjärna den här sommaren när vi var i England. Först ut – The Burlington!

Vi var på  the Burlington i början av augusti och hade en riktigt bra kväll. Vi bodde på the Devonshire Arms och restaurangen ligger alltså på samma hotell. Tämligen classy detta. Gästerna innan oss anlände i helikopter så vi ville väl mest gömma vår lilla hyrbil bakom någon stor ek. Vi checkade in i god tid och hann med  en promenad till Bolton Abbey som ligger på ca en kvarts promenadavstånd (om man som vi, tar genvägen över en kohage). Sen gick vi till det närliggande brasseriet, maken provade lokal öl och jag hann med en Pimms. Inte helt oväntat, eller hur?!

Burlingtons klassiska meny har fem rätter, avsmakningsmenyn sju och prestigemenyn tio. Eftersom vi inte hade haft barnvakt på en halv evighet så gick vi kanske inte helt oväntat galore och valde deras prestigemeny med tillhörande vinpaket. Jag kan redan här glatt erkänna att det var skönt att ha nästintill krypavstånd till hotellrummet efteråt!

Kvällens meny:

Grapefruit & Basil Mojito

~
Red Cabbage & Horseradish Cannelloni
~
Crispy Gull’s Egg – Pea Velouté – Berkswell – Toasted Millet
~
Marinated Trout – Crab Salad – Pickled Cucumber – Sea Herbs – Grapefruit
~
Goosnargh Duck textures – Duck Liver Parfait – Rhubarb & Hibiscus
~
Orkney Scallop – Celeriac – Smoked Eel – Apple – Truffle ~
Slow Cooked Beef Sirloin – Onion & Bone Marrow – Nasturtium
~
Selection of English Cheeses from the Trolley (£10 – £15 supplement)
~
Gin & Tonic
~
Pistachio Olive Oil & Cherry Cake – Cherry Sorbet – Tonka Bean Mousse
~
Raspberry – White Chocolate – Lemon Verbena

Vi konstaterade snabbt att det inte var yorkshire portions (och tur var väl det) matmässigt, samtidigt som de var tämligen generösa på de tio (!) vinglasen. Efteråt kändes det nästan som vi haft ett vinpaket till middag med tillhörande tilltugg. Vinkällaren är för övrigt något som lockar många vinintresserade till the Burlington. Jag har mailat dem för att få vinlistan, uppdaterar med den när den kommer.

Helhetsintrycket – det här var en mycket bra middag. Vi var mer än nöjda. Slipad service, kanske lite segt ibland innan tallrikarna kom in men det var genomgående bra allt som serverades.

Dock önskade vi nog att vi valt den klassiska menyn med fem rätter som ett av grannborden avnjöt. Den såg helt fantastiskt ut. Samtidigt så kände vi ju inledningsvis att vi ville få ut så mycket av vårt besök så det var svårt att inte välja prestigemenyn eftersom det var första besöket.

Frukosten serverades i orangeriet morgonen efter. En riktigt förstaklassig upplevelse. Vi hann läsa the Telegraph i godan ro och det var en mycket fin avslutning på vårt besök hos Devonshire Arms som varmt rekommenderas!

8 kommentarer

 1. Hanna

  Åh, så roligt att läsa! Blir riktigt sugen på att åka dit. Trodde först att jag varit på Abbeyn med men konstaterade att de flesta Abbeys i Yorkshire ser likadana ut. 🙂 Jag var på en I National Trusts regi. Väntar med spänning på l’Enclume-inlägget.

  1. Elin

   Hehe, ja det är gott om “Abbeys” 😉 Lénclumeinlägget är på gång, lite svårare att summera faktiskt…

 2. Helena

  Men åhhhhh, det ser ju helt magiskt ut! Helt fantastiska omgivningar, vad det verkar. Men det där med tio rätter… jag svimmar lite bara jag läser det. Och vinpaket på det. Puh! 🙄

  1. Elin

   Alla rätterna gick väl an men med vinet fick jag avstå lite på slutet, första glaset jag tänkte pausa visade sig vara dessertvinet Cloudy Bay som jag gillar så det var ju en djup suck och så på´t igen. Puh!

 3. Middag på Lénclume » Tre tjejer i köket

  […] här var helt klart en av sommarens höjdunkter! Kvällen innan hade vi ätit prestigemenyn på  The Burlington som vi var mycket nöjda med. Ett par timmar tidigare samma dag hade vi ätit en god lunch på The […]

 4. Cecilia

  Trots min mätta mage, börja smaklökarna att aktiveras!
  Och tack för inspirerade matblider 😀

  1. Elin

   Tack, alltid roligt med glada tillrop!

 5. Skipton – bäst i Storbritannien | bara brittiskt

  […] Om man är intresserad av natur finns här alltså alla möjligheter att ta sig till grottor och berg i Malham eller den vackra byn Grassington i Yorkshire Dales medan historienörden inte behöver nöja sig med slottet utan också kan besöka de romantiska ruinerna av det gamla 1100-talsklostret Bolton Abbey i den vackra dalen Wharfedale och åka ånglokståg längs Embsay and Bolton Abbey Railway. Den matintresserade med bra framförhållning kan passa på att äta på The Burlington på Devonshire Arms med sin Michelinstjärna. Jag har inte gjort det (än) men redan för ett par år sedan skrev Elin om det på bloggen Tre tjejer i köket. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.