Glasspaus i Leyburn

En av våra absoluta måsten varje sommar när vi är i Yorkshire är att åka till Brymor för att äta glass. Där görs sagolikt god glass på mejerivaror från deras egen gård. Det är typ glassbutiken till vänster och ladugården med kor till höger.  Så verkligen  lokalproducerat! Brymor är ett fantastiskt mysigt utflyktsmål om du är ure och bilar i Yorkshire. Glassmakerna är hur många som helst och det går att köpa hem enlitersburkar till ok pris.  Det är verkligen ett måste för oss varje sommar att äta Brymorglass!

Brymors glass finns även att köpa på olika ställen i närliggande byar och städer i Yorkshire. Som tex i Leyburn,  dit vi gärna åker med barnen för att springa av sig byns fina lekpark.

Sommarens favoriter. Min absoluta favorit blev “wild cherry”.

Lekparken i Leyburn är faktiskt värd en omväg om man samtidigt vill ha en picnic med fantastisk utsikt. Kolla in!

Den helgen vi var i Leyburn nu i somras sammanföll med att det var tema 40-tal i stan. Många klär upp sig i 40-talskläder, det är en hel del uniformer från andra världskriget. Det är gamla armébilar på torget, 40-talsmusik osv. Rätt charmigt event tycker jag.

Svärmor rekommenderar Serendipitys tearooms på bilden ovan, jag har inte varit där själv ännu.

Vi hade även svärfars 60-årsmiddag på en trevlig pub i Leyburn förra hösten.Vi åkte först ånglok från Bedale till Leyburn.  Middagen hade vi på Bagpipers. Det var riktig klassisk yorkshiremeny med stora portioner förstås. Kan varmt rekommenderas om man vill ha rustik husman på brittiskt maner!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.