Ny grillfavorit: njurtapp

Häromveckan grillade vi njurtapp som är en ny bekantskap i vårt kök. Lite ofrånkomligt är det att inte kommentera namnet, för det är ju inte en bit njure som åsyftas utan det är den otroligt möra köttbiten som sitter nästintill njurarna.

Däremot doftar det en nypa njure när man sticker ner näsan i stekpannan när de tunna köttskivorna hastigt steks. Inte helt oväntat att njurtappen även kallas butchers steak (eftersom den lär läggas åt sidan för eget bruk av den som styckat köttet). Köptips alltså om du vill ha en riktigt mör biff på grillen!

Nygrillat med snabba tillbehör – sparris med parmesan, bearnaisesås och potatis.

5 kommentarer

    1. Elin

      hoppas du gillar, eller ja det är jag eg ganska säker på att du gör 🙂

  1. Camilla

    Kan man finna tappen på västra sidan av Stockholm?

    1. Elin

      Vi köpte vår på Dennis Kött i Spånga!

  2. Hix, Soho | Matarkivet

    […] pratas det en del just nu, bland annat hos Smaskens och Tre Tjejer i köket, och om ni vill veta mer om denna (och till viss del andra) styckdetalj rekommenderar jag Patrik […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.